Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος είχε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση εργασίας με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Επικοινωνίας κ. Τέρη Χατζηιωάννου, την αντιδήμαρχο Τουρισμού κα. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, τον νέο Πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιο Αϊβάζη, καθώς και με τους εκπροσώπους της εταιρείας, η οποία έχει αναλάβει τη σύνταξη του φακέλου για τη διεκδίκηση από τη Ρόδο του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε πως η συμμετοχή της Ρόδου σε ένα θεσμό με διεθνή διάσταση αποτελεί μια σύνθετη διαδικασία και ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς την μεθοδική και συστηματική συνεργασία, και συντονισμό προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία για την κατάθεση πλήρους φακέλου. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Χατζηδιάκου «η ανάδειξη της Ρόδου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης αποτελεί για εμάς προτεραιότητα και στρατηγικός στόχος, καθώς θα συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση και προώθηση του νησιού, αποκομίζοντας, μακροπρόθεσμα, πολλαπλά οφέλη».
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου κ. Νίκος Ζωίδης, ο οποίος δήλωσε πως η διεκδίκηση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, μόνο θετικά στοιχεία μπορεί να έχει για την Ρόδο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ