Ρεπορτάζ

105.980,76 € πλήρωσε ο Δήμος Νισύρου για τηλεφωνικές συνδιαλέξεις!!! Ο δήμαρχος έκανε φραγή εξερχομένων κλήσεων!

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ

Με εντολή Δημάρχου έγινε διακοπή πολλών τηλεφωνικών αριθμών που ανήκουν στον Δήμο Νισύρου. Ταυτόχρονα έγινε φραγή όλων των εξερχομένων κλήσεων προς κινητά και υπεραστικά από όλες τις γραμμές. Αυτά τα μέτρα θα οδηγήσουν στην εξοικονόμηση πόρων για το Δήμο μας. Το κόστος των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του Δήμου από το έτος 2007 έως και 31/08/2014 ανήλθε στο ποσό των 105.980,76 €. Τη στιγμή που ο Ελληνικός λαός περνάει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία και πολλοί Νισύριοι βρίσκονται χωρίς εργασία, είναι αδιανόητο να ξοδεύονται αυτά τα υπέρογκα ποσά για τηλέφωνα. Ο Δήμαρχος Χριστοφής Κορωναίος δεν δέχτηκε να του πληρώνει ο Δήμος Νισύρου τον λογαριασμό του κινητού του τηλεφώνου, όπως γινόταν στο παρελθόν και ούτε χρησιμοποιεί το τηλέφωνο του Δήμου για κλήσεις προς κινητά τηλέφωνα.

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος διόρισε Αντιδήμαρχο τον σύμβουλο Μελαχροινάκη Ευάγγελο και αναπληρωτή Αντιδήμαρχο τον σύμβουλο Χατζηνικολάου Ιάκωβο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Ο Δήμαρχος Νισύρου πήγε στην Κάλυμνο το Σάββατο 20/09/2014 για να παραστεί στο γάμο του Δημοτικού Υπαλλήλου Μικέ Κακιά με την Μαρία Πατρίκη, κόρη του Ιωάννη και της Φωτεινής Πατρίκη. Στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Κάλυμνο είχε πολύωρη συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλύμνου Γιάννη Γαλουζή, τον Αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα δύο νησιά όπως το θέμα της αποχέτευσης και της διάθεσης στερεών απορριμμάτων. Συμφώνησαν στην κοινή προσπάθεια των Δήμων για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας. Ο Δήμαρχος επέστρεψε στη Νίσυρο την Κυριακή το πρωί της 21/09/2014.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ

Κλιμάκιο του Δήμου αποτελούμενοι από τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο και τον Πολιτικό Μηχανικό Κ. Νίκο Περδικάρη, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Αφαλάτωσης στα Λουτρά, την Πέμπτη 18/9 για να δουν από κοντά την κατάσταση που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις.
Ταυτόχρονα έγινε συνάντηση με το προσωπικό της ΔΕΥΑΝ.
Η επίσκεψη οδήγησε στα εξής ευρήματα:
-Όλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι σε άθλια κατάσταση, τα κτίσματα που στεγάζουν πανάκριβες αντλίες νερού είναι ετοιμόρροπα. Τίθεται σε προτεραιότητα η επισκευή τους. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΝ ανέλαβαν την επισκευή τους.
-Η δεξαμενή 1000 κυβικών μέτρων που δέχεται το νερό από το σύστημα Αφαλάτωσης και το διανέμει στους οικισμούς, χρειάζεται επειγόντως επισκευή. Ο Κ. Περδικάρης ανέλαβε να διερευνήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αφού πρώτα εκκενωθεί το νερό.
-Ενώ υπάρχουν τρείς (3) μονάδες Αφαλάτωσης δυναμικότητας παραγωγής νερού τριακοσίων (300) κυβικών μέτρων την ημέρα, μόνο οι δύο (2) λειτουργούν. Ο κίνδυνος που υπάρχει είναι η διακοπή συνεχής παροχής νερού αν προκύψει πρόβλημα σε μια από αυτές. Η 3η μονάδα βρίσκεται εκτός λειτουργίας τα τελευταία τρία (3) χρόνια λόγω βλάβης της αντλίας. Θα κληθεί άμεσα η Εταιρεία ΤΕΜΑΚ να επισκεφτεί τη Νίσυρο για την παροχή νέας αντλίας υψηλής πίεσης και να ελέγξει και τις υπόλοιπες μονάδες.
-Είναι ανάγκη να προχωρήσει ο Δήμος στην σύνδεση της δεξαμενής των Πάλων με τα Νικειά και τον Εμπορειό για συνεχή τροφοδότηση νερού ώστε να σταματήσει η μεταφορά με το βυτιοφόρο. Το κόστος του βυτιοφόρου που χρησιμοποιείται έως σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 40.000,00 € (σαράντα χιλιάδων ευρώ) ετησίως (συμπεριλαμβανομένου και του εργατικού κόστους). Το κόστος για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην Αφαλάτωση ανέρχεται στο ποσό των 60.000,00 € (εξήντα  χιλιάδων ευρώ) ετησίως και θα γίνει κάθε προσπάθεια στην μείωση του.
Ταυτόχρονα θεωρείται αναγκαία η αύξηση εισροών χρηματικών πόρων από την πώληση του νερού. Η επιχορήγηση του Δήμου από το κράτος, φέτος μειώθηκε στα 70.000,00 € (εβδομήντα χιλιάδες ευρώ) το έτος, από τις 240.000,00 € των προηγούμενων ετών.
Τα τελευταία επτά (7) χρόνια οι επιχορηγήσεις του κράτους για την Αφαλάτωση ανέρχονται  στο ποσό των 2.518.719,00 € (δύο εκατομμυρίων πεντακοσίων δεκαοκτώ χιλιάδων επτακοσίων δεκαεννέα ευρώ) και οι εισπράξεις από την πώληση του νερού  ανέρχονται στο ποσό των 538.599,00 € (πεντακοσίων τριάντα οκτώ χιλιάδων πεντακοσίων ενενήντα εννέα ευρώ) δηλαδή σύνολο: 3.057.318,00 € (τρία εκατομμύρια πενήντα επτά χιλιάδες τριακόσια δεκαοκτώ ευρώ).
Αυτή τη στιγμή η ΔΕΥΑΝ χρωστάει στο ΙΚΑ 125.000,00 € (εκατόν είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ) και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της !!!!!
Ο οικονομικός έλεγχος της ΔΕΥΑΝ βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Νέα Δημοτική Αρχή.
ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ

Το Σαββάτο 20/7 εκδηλώθηκε φωτιά στο σημείο Αγιος Λουκάς της περιοχής Αυλακίου στα Νικειά. Η φωτιά έγινε αντιληπτή  στις 8.10 το βράδυ και μετά από επίμονες προσπάθειες κατεσβέστη πλήρως τις πρώτες ώρες της Κυριακής. Την Κυριακή το πρωί στις 7.30, νέα εστία φωτιάς εξεδηλώθει σε παραπλήσιο σημείο με την προηγούμενη πυρκαγιά. Κατεσβέστη μετά από δύο ώρες προσπαθειών. Το μεσημέρι της Κυριακής νέα εστία φωτιάς ξεκίνησε σε άλλο σημείο της ίδιας περιοχής, και μετά από πολλές προσπάθειες κατεσβέστη μετά από τρείς ώρες. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι αυτές οι πυρκαγιές προήλθαν από εμπρησμό. Η αστυνομία έχει αναλάβει την υπόθεση εξεύρεσης των υπαίτιων αυτών των πυρκαγιών.
Θέλω να διαβεβαιώσω τον λαό της Νισύρου ότι το πρόγραμμα της νέας Δημοτικής Αρχής θα προχωρήσει χωρίς παρεκκλίσεις. Καμία ενέργεια οποιουδήποτε κακόβουλου δεν θα μας πτοήσει. Ο λαός της Νισύρου ενωμένος θα προχωρήσει ακάθεκτα για τη μεγάλη αλλαγή που ψήφισε στις 18 Μαίου του 2014.
Θέλω να ευχαριστήσω ττην διοίκηση του στρατοπέδου και τους οπλίτες που υπηρετούν στη  Νίσυρο, την Αστυνομία, τους συμβούλους της μείζονος πλειοψηφίας, τους Δημοτικούς Υπαλλήλους, το Εθελοντικό Σώμα Πυροσβεστών και όλους τους κατοίκους που συνέβαλαν στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς και στην εξυπηρέτηση όλων των συμβαλλομένων στο έργο αυτό.

Χριστοφής Ι. Κορωναίος
Δήμαρχος Νισύρου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου