Αθλητικά

Στα χέρια των σωματείων η τύχη της σεζόν

Οι συνθήκες, λόγω της πανδημίας του covid-19, είναι προφανώς ιδιαίτερες και δύσκολες, το τοπίο απολύτως ρευστό και ευμετάβλητο και τα ερωτηματικά, που συνοδεύουν την πορεία προς την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, πολλά.
Τα ποδοσφαιρικά σωματεία καλούνται να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα και ορισμένα εξ αυτών δηλώνουν ευθέως αδυναμία, όπως η ΑΕΡΑ και ο Ηρακλής Μαριτσών, οι εκπρόσωποι των οποίων κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης στο ενωσιακό γήπεδο.
Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΡΑ, Χρήστος Χριστοφής, χαρακτήρισε πρακτικά ανέφικτη την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αποφασίστηκαν για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τονίζοντας πως κανένα σωματείο δεν μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες, που μπορεί να είναι ακόμα και ποινικές, ενώ ο πρόεδρος του Ηρακλή Μαριτσών, Μανώλης Παπαδημήτρης, εστίασε στην απαγόρευση εισόδου φιλάθλων στα γήπεδα, η οποία θα πλήξει τόσο τα έσοδα των ομάδων, όσο και το ίδιο το άθλημα.
Οι εκπρόσωποι της ΑΕΡΑ ζήτησαν τη ματαίωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου, με τον πρόεδρο της ΕΠΣΔ, Παναγιώτη Διακοφώτη, να αποδέχεται το αίτημα για την έναρξη διαδικασίας, η οποία θα οδηγήσει στη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των σωματείων, που θα αποφασίσουν σχετικά.
Όποιος σύλλογος επιθυμεί να διοργανωθεί Γ.Σ., οφείλει να καταθέσει εγγράφως σχετικό αίτημα μέχρι τις 3 το απόγευμα της προσεχούς Τετάρτης. Αν συγκεντρωθεί πλειοψηφία και η διενέργεια Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης καταστεί δυνατή, η όποια απόφαση ληφθεί για το μέλλον της νέας σεζόν θα πρέπει να στηριχθεί υποχρεωτικά από τα 3/4 των συλλόγων.
Ο ίδιος ο Παναγιώτης Διακοφώτης επισήμανε πως σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση ανήκει στα σωματεία. Ταυτόχρονα φρόντισε να ενημερώσει τους εκπροσώπους των συλλόγων για τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προχωρήσει η ΕΠΟ, προκειμένου να προσφερθούν τα απαραίτητα στηρίγματα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Η Ομοσπονδία, η Super League και η Super League 2 ήδη πιέζουν την πολιτεία προκειμένου να επιτρέψει την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες, σ’ ένα ποσοστό 20 τοις εκατό ανάλογα με τη χωρητικότητα των γηπέδων, στο προσκήνιο επανέρχεται ξανά το αίτημα που έχει κατατεθεί από τον προηγούμενο Νοέμβριο στο υπουργείο Εσωτερικών, για να ανακτήσουν οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το δικαίωμα της απ’ ευθείας χρηματοδότησης των μετακινήσεων των ερασιτεχνικών σωματείων (οι αλλαγές ενδέχεται να περάσουν στον νέο αθλητικό νόμο), ενώ όπως αποκάλυψε ο Παναγιώτης Διακοφώτης, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος βλέπει θετικά την ιδέα για την παροχή βοήθειας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αρκεί να βρεθεί η νομική φόρμουλα.
Όπως υπογραμμίστηκε, τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά, ουδείς μπορεί να γνωρίζει σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται η χώρα τον Οκτώβριο και ως εκ τούτου, η ΕΠΟ και κατ’ επέκταση οι Ενώσεις, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ακολουθούν τις αποφάσεις τις πολιτείας και των υγειονομικών αρχών και να επανεξετάζουν τις δικές τους, ανάλογα με τις συνθήκες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου