Τοπικές Ειδήσεις

Πώς σχολιάζει ο Βασίλης Παπανικόλας την απόφαση του ΣτΕ που τον δικαίωσε

Αίσθηση προκάλεσε χθες η αποκάλυψη της «δημοκρατικής» για την έκδοση της υπ’ αρίθμ. 1441/2019 απόφασης του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που βρίσκεται στο στάδιο της καθαρογραφής, με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση ακύρωσης της από 21 Δεκεμβρίου 2015 απόφασης που υπέγραψαν ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός κ. Παύλος Πολάκης, με την οποία παύτηκε από τα καθήκοντά του, με ακόμη 4 πρώην διοικητές νοσοκομείων, ο κ. Βασίλειος Παπανικόλας του Νικηφόρου.
Ο κ. Παπανικόλας, με ανάρτησή του στο facebook, σχολίασε την εξέλιξη ως εξής:
«Ένα πρώτο σχόλιο για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακύρωσε την Απόφαση των Ξάνθου – Πολάκη να με παύσουν (14 μήνες πριν τη λήξη της θητείας μου), αυθαίρετα και παράνομα, από τα καθήκοντά μου ως Διοικητή των Νοσοκομείων Ρόδου – Κω – Καλύμνου τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2015…
1. Η Δικαιοσύνη βραδυπορεί στη χώρα μας και σ’ αυτό δεν φταίνε οι Δικαστές, αλλά η Πολιτεία με τις διαδικασίες και το σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης που παρά τις αλλαγές που έχουν γίνει, συνεχίζει να βραδυπορεί. Άλλες θα ήταν οι εξελίξεις και οι συνέπειες για τους καταληψίες της διοίκησης, αν αυτή η απόφαση εκδιδόταν το 2016 μέχρι και τους δύο πρώτους μήνες του 2017…
2. Μπορεί βέβαια να αργεί, αλλά δεν ξεχνά η Δικαιοσύνη… Μου μένει η ηθική ικανοποίηση της δικαίωσης, την οποία αυτήν και μόνο επεδίωκα, ότι δηλ. ζω σε μια χώρα που προστατεύει την Τιμή και την Αξιοπρέπειά μου από τις απόπειρες του κάθε Πολάκη να την τρώσει και να την υποτιμήσει…
3. Θέλω να ελπίζω πως η νέα κυβέρνηση, μετά και από αυτή την εξέλιξη, θα επαναφέρει την κανονικότητα και στα Νοσοκομεία μας (και δεν υπονοώ τίποτε προσωπικό, για να μην υπάρξει παρανόηση), απομακρύνοντας άμεσα όσους (εξακριβωμένα πια με την απόφαση αυτή) παράνομα και αυθαίρετα υποδύθηκαν ρόλους που δεν δικαιούνταν…».
Θυμίζουμε ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την 17η Δεκεμβρίου ότι από τους συνολικά 127 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές, που υπηρετούσαν στα νοσοκομεία της χώρας το Νοέμβριο του 2015, παραμένουν στις θέσεις τους μόνο οι 16.
Στην αίτηση ακυρώσεως, οι αιτούντες, επεσήμαναν ότι της εκδόσεως των αποφάσεων, παύσεώς τους, αλλά και των “αιτιολογικών εκθέσεων παύσης” τους, προηγήθηκε διαδικασία, η οποία είχε ως προφανή στόχο την “εκκαθάριση” των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών του Υπουργείου Υγείας με πρόδηλα πολιτικά κριτήρια.
Υποστηρίζουν, ειδικότερα ότι η διαδικασία παύσης των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών του Υπουργείου Υγείας έλαβε μορφή περισσότερο πολιτικής εκκαθάρισης των ήδη διορισμένων σε αυτές τις θέσεις, παρά μιας αντικειμενικής και διαφανούς αξιολόγησης της αποδοτικότητας και της προόδου τους.
Στο μεταξύ η δικαίωση του κ. Παπανικόλα, προκάλεσε κύκλο συζητήσεων και έντονη φημολογία, περί επιλογής του εκ νέου για την διοίκηση του νοσηλευτικού μας ιδρύματος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου