Τοπικές Ειδήσεις

Όλοι οι δρόμοι του κρασιού εδω και 62 χρόνια οδηγούν στον Έμπωνα και όχι στο Ροδίνι κύριε Δήμαρχε…

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Έμπωνα

Με μεγάλη έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε δια του τύπου την εκδήλωση με τίτλο “Οι δρόμοι του κρασιού στο Ροδίνι” που διοργανώνει η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου το Σάββατο 24 Αυγούστου.
Κι εδώ η λογική πάει περίπατο! Γιατί μόνο στα όρια του παραλόγου και της πλήρους ανευθυνότητας μπορούμε να καταχωρήσουμε την εν λόγω ενέργεια απο πλευράς του απερχόμενου Δημάρχου.
Την ώρα που ένα ολόκληρο χωριό όπως ο Έμπωνας βρίσκεται επι ποδός για τις τελικές ετοιμασίες της ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ και μουσταλευριάς 2019 , που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Αυγούστου, ο Δήμος προγραμματίζει μια πανομοιότυπη γιορτή στο Ροδίνι με πρωταγωνιστή το κρασί την ίδια ακριβώς ημέρα!!

Δεν θα μιλήσουμε απλά για παραλογισμό.
Θα μιλήσουμε για έλλειψη σεβασμού απέναντι στους παραγωγούς σταφυλιού που στηρίζουν με τον ιδρώτα τους τον πρωτογενή τομέα στο νησί μας.
Θα μιλήσουμε για την ανύπαρκτη στήριξη στα χωριά του νησιού και στην προσπάθεια των ανθρώπων τους να διατηρήσουν την παραδοσιακή και τη γαστρονομική τους κληρονομιά.
Θα μιλήσουμε για την πλήρη αδιαφορία απέναντι στην ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών του χωριού μας που δουλεύοντας μήνες τώρα προσπαθούν να προσφέρουν στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μια ποιοτική εκδήλωση ριζωμένη βαθιά στην γαστρονομική παράδοση του τόπου μας.
Είναι απλό κ. Δήμαρχε! Είτε σας αρέσει, είτε όχι, ο Έμπωνας ήταν, είναι και θα είναι συνυφασμένος με το κρασί.
Εδώ με τον κόπο και τον ιδρώτα των αγροτών μας ωριμάζει το σταφύλι για να ξεκινήσει η παραγωγή του κρασιού.
Εδώ για 62 ολόκληρα χρόνια διοργανώνουμε πρώτοι και αδιάλειπτα τη ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ.
Εδώ κρατάμε ζωντανή την παράδοση και έχουμε την τιμή κάθε χρόνο να δεχόμαστε, να φιλοξενούμε και να ψυχαγωγούμε χιλιάδες Ροδίτες και επισκέπτες.
Τα 62 χρόνια αυτής της γιορτής δηλώνουν με τον πιο απόλυτο τρόπο ότι κάθε προσπάθεια να την υποτιμήσετε, να την υποβαθμίσετε ή να τη σαμποτάρετε θα πέσει στο κενό.


Η μόνη λογική εξήγηση που μπορεί να δοθεί για τον προγραμματισμό της εκδήλωσης του Δήμου στο Ροδίνι την ίδια μέρα με την εδώ και μήνες προγραμματισμένη γιορτή κρασιού του Έμπωνα είναι η εμπάθεια ή η στοχευμενη αδιαφορία. 

Εκ του Δ.Σ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Volkan    02.09.2019 12:34

    Αν δεν κάνω λάθος κύριοι η γιορτή κρασιου επί πολλα χρόνια γινόταν κάθε καλοκαίρι στο Ροδινι και διαρκούσε αν θυμάμαι καλά για σαράντα μέρες από όπου είχαν παρελάσει κορυφαιοι τραγουδιστές της εποχής με χιλιάδες επισκέπτες Αυτά τα λίγα για να μην ξεχνάμε!!!

Σχολιασμός άρθρου