Θέματα συνεργασίας του Δήμου Ρόδου με την πρωτεύουσα της Αιγύπτου σε τουριστικά κυρίως θέματα, μονοπώλησαν τη συζήτηση του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου με τον Έλληνα πρέσβη στο Κάϊρο, Χριστόδουλο Λάζαρη, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής του επίσκεψης σήμερα στο Δημαρχείο.
Ο πρέσβης συνοδευόταν από τον κ. Αθανάσιο Στάμου, πρώην διευθυντή της ΑΣΤΕΡ και αναπληρωτή γενικό διευθυντή Τουριστικών Σχολών Ελλάδος.
Ο κ. Λάζαρης έχει σημαντική δράση και στήριξη στον Ελληνισμό της χώρας, επί σειρά ετών.
Επίσης, είναι γνωστό σε όλους ότι η Τουριστική Σχολή του Καϊρου ήταν διασυνδεδεμένη με την ΑΣΤΕΡ, με σημαντικά αποτελέσματα και στις δύο πλευρές, αφού πέραν των ανταλλαγών φοιτητών, υπήρξε άριστη συνεργασία και σε επίπεδο εκπαίδευσης τους .

Ακολούθησε η συνάντηση του Δημάρχου με την πρέσβη της Ελλάδος στην Αργεντινή, Ελένη Λειβαδίτη, η οποία συνοδευόταν από τον σύζυγο της κ. Boulgari και τον διεθνούς φήμης γλύπτη Lello Esposito, λάτρη και φίλο της Ρόδου, αφού επισκέπτεται συχνά το νησί μας τα τελευταία δέκα χρόνια.
Συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με επίκεντρο τουριστικά και φυσικά πολιτιστικά ζητήματα, καθώς και τρόπους συνεργασίας που θα συσφίξουν τις σχέσεις των δύο πλευρών.
Αμέσως μετά επισκέφθηκαν το Εθνικό Θέατρο και εξέτασαν από κοινού τη δυνατότητα χρηματοδότησης του, ώστε να περατωθούν οι εργασίες ανακαίνισης του θεάτρου και να αποτελέσει και πάλι κόσμημα για την πόλη της Ρόδου.
Στη συνέχεια, ο δήμαρχος ξενάγησε τους σημαντικούς επισκέπτες σε διάφορα σημεία της πόλης και του νησιού, ενώ μαζί τους ήταν και ο γνωστός ξενοδόχος της Ρόδου και μέλος του Τουριστικού και Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Άρης Σουλούνιας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φημισμένος γλύπτης κ. Esposito θέλει να φιλοτεχνήσει ένα έργο, το οποίο και θα δωρήσει στο Δήμο Ρόδου, προκειμένου να τοποθετηθεί σε πλατεία της πόλης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ