ΑΘΛΗΤΙΚΑ

“Νιώθω θαυμασμό και σεβασμό για τα παιδιά”

Μάκης Δούβαλης 3 λεπτά ανάγνωση
ΦΑΙΗ ΜΙΧΟΥ BEACH VOLLEY

Λίγες μέρες απέ­μει­ναν για την τελική φάση του πανελ­λή­νιου πρω­τα­θλή­μα­τος U17 στο beach volley, που θα διε­ξα­χθεί στο Δ.Α.Κ. Καλ­λι­πά­τειρα με διορ­γα­νωτή τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. σε συνερ­γα­σία με την Τ.Ε. Ε.Ο.ΠΕ. και την Ομο­σπον­δία. Η καθη­γή­τρια φυσικής αγωγής και προ­πο­νή­τρια τριών εκ των τεσ­σά­ρων παιδιών που θα συμ­με­τέ­χουν στο Rodos Junior Finals U17, Φαίη Μίχου, μιλάει για τους αγώνες και την παρου­σία τους στο Δ.Α.Κ. Καλ­λι­πά­τειρα από 30 Ιουλίου έως 1 Αυγού­στου.

«Πολύ σύντομα, σε λιγό­τερο από δύο εβδο­μά­δες, το νησί της Ρόδου πρό­κει­ται να φιλο­ξε­νή­σει μία από τις σπου­δαιό­τε­ρες πανελ­λή­νιες διορ­γα­νώ­σεις του beach volley σε ανα­πτυ­ξιακό επίπεδο. Πρό­κει­ται για το τελικό τουρ­νουά του πανελ­λη­νίου πρω­τα­θλή­μα­τος Ελλάδος για τις ηλικίες κάτω των 17 ετών, σε αγόρια και κορί­τσια, από το οποίο θα ανα­δει­χθούν οι πρω­τα­θλη­τές Ελλάδος στις αντί­στοι­χες ηλικίες. Πριν μιλήσω λοιπόν για αυτή τη σπου­δαία ευκαι­ρία να φιλο­ξε­νη­θεί στο νησί μας ένα τόσο σημα­ντικό αθλη­τικό γεγονός, θα ήθελα να μιλήσω για τους μικρούς αλλά σπου­δαί­ους πρω­τα­γω­νι­στές που πρό­κει­ται να εκπρο­σω­πή­σουν το νησί μας στην εν λόγω διορ­γά­νωση και για την σκληρή, συστη­μα­τική και υπεύ­θυνη δουλειά που έκαναν ολό­κληρο το διά­στημα της περιο­ρι­στι­κής καρα­ντί­νας.

Κάθε χρόνο, με το κλεί­σιμο των σχο­λείων ξεκινάω την προ­ε­τοι­μα­σία των αθλητών μου με βασι­κό­τερο στόχο την συμ­με­τοχή τους στο περι­φε­ρειακό πρω­τά­θλημα των ηλικιών τους, U17 και U19, προ­κει­μέ­νου να αγω­νι­στούν για την κατά­κτηση της πρώτης θέσης που θα τους εξα­σφα­λί­σει την συμ­με­τοχή στα αντί­στοιχα πανελ­λή­νια πρω­τα­θλή­ματα. Με την πολύ συστη­μα­τική δουλειά που γίνεται τα τελευ­ταία χρόνια τόσο στη Ρόδο όσο και στην Κω, έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε τόσο μεγάλη συμ­με­τοχή αθλητών στο περι­φε­ρειακό πρω­τά­θλημα που να μας επι­τρέ­πει να ευελ­πι­στούμε για τη συμ­με­τοχή ακόμα και των δευ­τε­ρα­θλη­τών στο πανελ­λή­νιο πρω­τά­θλημα που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στη Ρόδο. Σε μία τέτοια περί­πτωση θα έχουμε την ευκαι­ρία να δούμε ακόμα περισ­σό­τε­ρους ντό­πιους αθλητές να αγω­νί­ζο­νται μπροστά στο φίλαθλο κοινό του νησιού, το οποίο, από τη συμ­με­τοχή μου ως αθλή­τρια ακόμα στα παγκό­σμια πρω­τα­θλή­ματα, είχα δια­πι­στώ­σει πως αγκα­λιά­ζει με τερά­στια θέρμη τις σημα­ντι­κές διορ­γα­νώ­σεις του beach volley.

Για να μιλήσω λοιπόν συγκε­κρι­μένα για τους δικούς μου αθλητές, γνω­ρί­ζο­ντας από την προη­γού­μενη χρονιά την πιθα­νό­τητα να έχουμε καθο­λικά λοκ- ντάουν, λόγω της παν­δη­μίας, και μεγάλης διάρ­κειας αποχή από οργα­νω­μένη προ­πό­νηση και προ­ε­τοι­μα­σία, είχαμε προ­ε­τοι­μά­σει ένα εναλ­λα­κτικό σχέδιο ατο­μι­κής προ­πό­νη­σης για τον κάθε αθλητή που θα του επέ­τρεπε να εξα­σφα­λί­σει τη μέγιστη δυνατή, υπό τις συν­θή­κες, φυσική κατά­σταση και την αποφυγή πιθανών τραυ­μα­τι­σμών κατά την επι­στροφή στην αγω­νι­στική δράση. Οι νεαροί αυτοί αθλητές προ­μη­θεύ­τη­καν βάρη, σχοι­νά­κια, λάστιχα, ιατρι­κές μπάλες, μπάρες και ό,τι εξο­πλι­σμό χρη­σι­μο­ποιού­σαμε στο γήπεδο και ακο­λού­θη­σαν πιστά το «πρό­γραμμα καρα­ντί­νας», όπως το είχαμε βαφτί­σει, για ολό­κληρο το διά­στημα που δεν μπο­ρού­σαμε να επι­στρέ­ψουμε στο γήπεδο. Απο­τέ­λε­σμα όλης αυτής της ατο­μι­κής και υπεύ­θυ­νης δου­λειάς τους ήταν η άμεση, χωρίς τραυ­μα­τι­σμούς, χωρίς κενά και κιν­δύ­νους επι­στροφή τους στο γήπεδο και στους αγώνες, η κατά­κτηση του πρω­τα­θλή­μα­τος Δωδε­κα­νή­σου κορα­σί­δων και νεα­νί­δων στη σάλα και η κατά­κτηση τριών χρυσών, δύο αση­μέ­νιων και δύο χάλ­κι­νων μεταλ­λίων στο beach volley στις κατη­γο­ρίες U17 και U19 στο πρω­τά­θλημα Regional που έγινε στην Κω το Σαβ­βα­το­κύ­ριακο. Οι αθλητές αυτοί εδώ και 4 περίπου μήνες που μας επι­τρά­πηκε η προ­πό­νηση στο γήπεδο, τηρου­μέ­νων όλων των πρω­το­κόλ­λων, αφιε­ρώ­νουν περισ­σό­τε­ρες από τέσ­σε­ρις ώρες καθη­με­ρινά στην προ­ε­τοι­μα­σία τους με στόχο τη συμ­με­τοχή τους στο πανελ­λή­νιο πρω­τά­θλημα της ηλικίας τους.

Το αγω­νι­στικό επίπεδο και το θέαμα που παρα­κο­λου­θή­σαμε στην Κω τόσο από τους Ροδίτες αθλητές όσο από τους ντό­πιους ήταν τόσο ανε­βα­σμένο και εντυ­πω­σιακό σε σχέση με τις προη­γού­με­νες χρονιές που μας επι­τρέ­πει να προ­σμέ­νουμε εντυ­πω­σιακή συμ­με­τοχή και στη Ρόδο. Πραγ­μα­τικά δε γνωρίζω ποιο θα είναι το συνο­λικό επίπεδο των αθλητών μετά από δύο αγω­νι­στι­κές σεζόν με τόσο μεγάλες αγω­νι­στι­κές αποχές και ιδιαι­τε­ρό­τη­τες, αλλά τα παιδιά μας απο­δει­κνύ­ουν καθη­με­ρινά ότι κανένα εμπόδιο δε λυγίζει το πνεύμα τους και καμία αποχή ή διακοπή δεν δια­κό­πτει τα όνειρα τους. Συνέ­χι­σαν να εργά­ζο­νται μονα­χικά αλλά συστη­μα­τικά και υπεύ­θυνα και τελικά βρέ­θη­καν εκεί όπου ονει­ρεύ­τη­καν, ανάμεσα στους καλύ­τε­ρους της Ελλάδας. Δεν μπορώ να περι­γράψω το θαυ­μα­σμό και το σεβασμό μου για αυτά τα υπέροχα παιδιά».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.