Ειδήσεις

Πέτσας: Οι αλλαγές που έρχονται στα ΜΜΕ

Αβάσιμη και υποκριτική η κριτική που γίνεται στον Πρωθυπουργό για συγκέντρωση αρμοδιοτήτων η οποία πηγάζει από διάθεση μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ  Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην Βουλή. Ο ίδιος έδωσε τον χάρτη των αλλαγών που σχεδιάζει η κυβέρνηση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

“Καταρχάς, τα θέματα των μέσων ενημέρωσης επιστρέφουν εκεί που ήταν στις περισσότερες κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης. Σε αρμόδιο Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ που εκτελεί και χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου” τόνισε ο κ. Πέτσας. Ο ίδιος, αφού σημείωσε πως ο χώρος των  Μέσων Ενημέρωσης έχει πληγεί από την πολυετή κρίση, τόνισε πως η νέα ψηφιακή εποχή έχει δημιουργήσει καινούριες ευκαιρίες και έχει μεταβάλει τον τρόπο που όλοι ενημερωνόμαστε.

“Για να ανταποκριθούμε, λοιπόν, στις νέες προκλήσεις σχεδιάζουμε”:

1ον. Εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

2ον. Αναδιοργάνωση της Ειδικής Γραμματείας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων.

3ον. Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων και εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματός της.

4ον. Επαναπροσδιορισμό του brand “Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων” ώστε να καταστεί συνώνυμο της αντικειμενικής, άμεσης, πλήρους και
έγκυρης ενημέρωσης, μέσα από συνέργειες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου