Ειδήσεις

Τα προβλήματα των νησιωτών στο επίκεντρο των επαφών Βαρβιτσιώτη

Έμφαση στην υδροδότηση των νησιών και τη δημιουργία μονάδων αφαλάτωσης μέσα από προγράμματα του ΕΣΠΑ, δίνει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, όπως δήλωσε κατά την περιοδεία του στη Λέσβο, ο υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Κατά τη συνάντηση του με τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής, ο κ. Βαρβιτσιώτης, έδωσε έμφαση στην υδροδότηση των νησιών και στην υποβολή προτάσεων για την άντληση πόρων από το ΕΣΠΑ 2007-2014, αλλά και από τη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Παράλληλα, ζήτησε τη λεπτομερή αναφορά των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων της Γενικής Γραμματείας για τα νησιά, ενώ συνομίλησε αρκετή ώρα και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Εκτενής συζήτηση έγινε και για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών και ιδίως του Βορείου Αιγαίου που, όπως ετέθη από όλους τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας της Μυτιλήνης, παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της. Ο κ. Βαρβιτσιώτης, στο ζήτημα αυτό, επεσήμανε την πρωτοβουλία που ξεκίνησε για την οριστική επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος: «Πρόσφατα έλαβα την πρωτοβουλία να φέρω στη Βουλή με τροπολογία σε νομοσχέδιο την αναπροσαρμογή και αναθεώρηση των πολυετών συμβάσεων που διέπουν την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών τα επόμενα χρόνια», σημείωσε και προσέθεσε: «Αυτό έχει ένα σκοπό. Να προσφέρουμε καλύτερη συγκοινωνιακή κάλυψη στα νησιά και, κυρίως, να δείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στα χρήματα του πολίτη. Τα χρήματα αυτά δαπανώνται για τη σωστή λειτουργία της ακτοπλοΐας που αποτελεί κοινωνική ανάγκη για τα νησιά μας», ανέφερε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου