ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και τέταρτο ξενοδοχείο στην ‘’ομπρέλα’’ της Vita Hotels

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Βαμιεδάκης

Ακόμη ένα ξε­νο­δο­χείο, το τέ­ταρ­το κατά σειρά, ετοι­μά­ζε­ται να εντά­ξει στην ‘’ομπρέ­λα’’ της η Vita Hotels, από τις νε­ο­σύ­στα­τες ελ­λη­νι­κές ξε­νο­δο­χεια­κές αλυ­σί­δες, που πα­ρου­σιά­ζει μά­λι­στα με­γά­λη κι­νη­τι­κό­τη­τα ήδη από τα τέλη του πε­ρα­σμέ­νου έτους.

Η εται­ρεία του επι­χει­ρη­μα­τία κ. Μι­χά­λη Βα­μιε­δά­κη, άνοι­ξε πριν από λίγες μέρες το ανα­και­νι­σμέ­νο πα­ρα­λια­κό ξε­νο­δο­χείο 3 αστέ­ρων CAROLINA MARE στα Μάλια της Κρή­της, με 230 δω­μά­τια, το οποίο για την επό­με­νη σεζόν 2014- 2015 θα ανα­βαθ­μι­σθεί σε 4 αστέ­ρων με τη β’ φάση των επεν­δύ­σε­ων που έχουν ήδη δρο­μο­λο­γη­θεί.

Η πρώτη φάση των ερ­γα­σιών ανα­καί­νι­σης αφο­ρού­σε κυ­ρί­ως τους κοι­νό­χρη­στους και τους εξω­τε­ρι­κούς χώ­ρους. Αντί­στοι­χα, πα­ρεμ­βά­σεις δρο­μο­λο­γού­νται και στο Sun Beach επί­σης στα Μάλια οποίο από 27 θα φθά­σει κατά την επό­με­νη σεζόν τα 100 δω­μά­τια. «Οι συ­νο­λι­κές εγκε­κρι­μέ­νες επεν­δύ­σεις για το πρό­γραμ­μα ανα­βαθ­μί­σε­ων- ανα­και­νί­σε­ων στα δύο ξε­νο­δο­χεία αντι­στοι­χεί σε κε­φά­λαια άνω των 10 εκατ. ευρώ», ανα­φέ­ρει στο newmoney.gr ο κ. Βα­μιε­δά­κης, ενώ το τρίτο ξε­νο­δο­χείο της αλυ­σί­δας, το Vita Zorbas Village στον Αν­νι­σα­ρά με 221 δω­μά­τια «δεν απαι­τεί ιδιαί­τε­ρες πα­ρεμ­βά­σεις δε­δο­μέ­νου ότι είχε ανα­και­νι­σθεί προ διε­τί­ας».

Ση­μειώ­νε­ται εδώ ότι η Vita Hotels είναι σχε­τι­κά νέα έλευ­ση στον ξε­νο­δο­χεια­κό κλάδο, απο­τε­λώ­ντας το επό­με­νο βήμα του κ. Βα­μιε­δά­κη, ο οποί­ος δρα­στη­ριο­ποιεί­ται τα τε­λευ­ταία 12 χρό­νια στον τομέα του ει­σερ­χό­με­νου του­ρι­σμού μέσω της Deltanet Travel, δια­κι­νώ­ντας σε ετή­σια βάση πάνω από 300.000 πε­λά­τες. Η Vita Hotels ξε­κί­νη­σε πέ­ρυ­σι στο τέλος του 2013 με την εξα­γο­ρά τριών ξε­νο­δο­χεί­ων (Fedra Beach- νύν Carolina Mare, Sun Beach και Zorbas Village), με ένα κον­δύ­λι συ­νο­λι­κού ύψους 44 εκατ. ευρώ που πε­ρι­λαμ­βά­νει τόσο τις εξα­γο­ρές όσο και το πρό­γραμ­μα ανα­και­νί­σε­ων στα ξε­νο­δο­χεία.

Τώρα, η εται­ρεία ετοι­μά­ζε­ται για το επό­με­νο βήμα και ήδη πραγ­μα­το­ποιεί επα­φές προ­κει­μέ­νου να προ­σθέ­σει το τέ­ταρ­το μέλος της αλυ­σί­δας, κάτι το οποίο θα ορι­στι­κο­ποι­η­θεί κατά πάσα πι­θα­νό­τη­τα μέσα στο κα­λο­καί­ρι. «Υπάρ­χει εν­δια­φέ­ρον τόσο για την εξα­γο­ρά όσο και για τη μί­σθω­ση και ανά­λη­ψη management νέων ξε­νο­δο­χεί­ων, εντός και εκτός Κρή­της, σε πε­ριο­χές με αυ­ξη­μέ­νο του­ρι­στι­κό εν­δια­φέ­ρον όπως η Κέρ­κυ­ρα και η Ρόδος», επι­ση­μαί­νει ο κ. Βα­μιε­δά­κης. Για εφέ­τος πά­ντως και για την σεζόν που λήγει τον Οκτώ­βριο οι πλη­ρό­τη­τες, με βάση τις κρα­τή­σεις για τα τρία ξε­νο­δο­χεία εκτι­μά­ται ότι θα ξε­πε­ρά­σουν το 85%, φθά­νο­ντας ακόμη και το 90%, ωστό­σο το στοί­χη­μα που θα πρέ­πει να κερ­δη­θεί, σύμ­φω­να πάντα με τον επι­κε­φα­λής της εται­ρεί­ας, έχει να κάνει με την επι­μή­κυν­ση της διάρ­κειας της του­ρι­στι­κής πε­ριό­δου, πέραν του Οκτω­βρί­ου.

Στο έτερο αντι­κεί­με­νο δρα­στη­ριό­τη­τας, αυτό του ει­σερ­χό­με­νου του­ρι­σμού, ο κ. Βα­μιε­δά­κης βλέ­πει για εφέ­τος αύ­ξη­ση της τά­ξε­ως του 20% για τη Deltanet Travel, ξε­περ­νώ­ντας τους 350.000 του­ρί­στες σε ελ­λη­νι­κούς προ­ο­ρι­σμούς, όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κέρ­κυ­ρα, η Κάρ­πα­θος, Κώς αλλά και Κύ­προς. «Για εφέ­τος υπάρ­χει αύ­ξη­ση από Με­γά­λη Βρε­τα­νία, Πο­λω­νία και Τσε­χία, ενώ στις νέες αγο­ρές εντάσ­σο­νται η Σλο­βα­κία και η Μολ­δα­βία. Η Ρωσία κι­νεί­ται μέχρι στιγ­μής στα ίδια πε­ρί­που επί­πε­δα με τα πε­ρυ­σι­νά, λόγω των γνω­στών εξε­λί­ξε­ων στην ευ­ρύ­τε­ρη πε­ριο­χή, αν και ου­δείς γνω­ρί­ζει πώς θα κλεί­σει η εφε­τι­νή χρο­νιά ακρι­βώς λόγω των τε­λευ­ταί­ων γε­γο­νό­των».

Πηγή: newmoney.gr

Της Στε­φα­νί­ας Σούκη

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.