Ειδήσεις

«Δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές»

«Δεν θα βοηθήσουν τη χώρα οι πρόωρες εκλογές. Επίσης δεν είναι αναγκαίο να επιβληθούν νέα μέτρα που θα φέρουν σε δύσκολη θέση τους πολίτες».

Αυτό δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις και τις πιέσεις που συνεχίζει να ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διενέργεια εθνικών εκλογών.

«Νέα μέτρα οριζόντια και σε βάρος του λαού δεν πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή. Μέτρα διαρθρωτικά για το κράτος και τη βελτίωση λειτουργίας του θα υπάρξουν. Είναι αλήθεια πως η κρίση συνεχίζει να υπάρχει. Έχουν όμως δημιουργηθεί καλύτερες προοπτικές. Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας έχει ξεπεραστεί. Ο τουρισμός μας παρά τα προβλήματα πάει καλά. Δουλειές υπάρχουν στη Ρόδο και μπορούμε να ελπίζουμε και να αναπνέουμε. Το δυστύχημα επιδιώκεται από εκείνους που θέλουν τη βουλγαροποίηση της χώρας μας. », δήλωσε ο κ. Βασίλης Υψηλάντης.

Με αφορμή τις πιέσεις για τη διενέργεια εθνικών εκλογών ο κ. Υψηλάντης παραδέχθηκε πως στην πολιτική όλα τα σενάρια είναι ανοικτά.

«Όλα παίζουν στην πολιτική. Στόχος της κυβέρνησης είναι όμως η εξάντληση της τετραετίας», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης.
Σε ερώτηση σχετικά με τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για να μην καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ, ο κ. Βασίλης Υψηλάντης δήλωσε:
«Θεωρώ πως το θέμα αυτό μας αφορά όλους. Η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί αρκετές φορές για το συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά μας. Αν προκύψει δημοσιονομικό κενό να το καλύψουν από αλλού και όχι από αυτό που δίνει πνοή στα νησιά μας . Δεν υπάρχει ζήτημα. Παρόλα αυτά επαγρυπνούμε».
Για το θέμα που ανέκυψε με τις μετεγγραφές των φοιτητών, ο κ. Υψηλάντης δήλωσε, πως θα επισημάνει στον υπουργό Παιδείας κ. Α. Λοβέρδο τον κίνδυνο αποψίλωσης των περιφερειακών πανεπιστημίων.

«Έχει ανακύψει ένα μεγάλο ζήτημα. Αρκετές οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα των παιδιών τους τα οποία σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις. Οι πρυτάνεις δεν επιθυμούν την αποψίλωση των πανεπιστημίων τους. Το κοινωνικό ζήτημα βαραίνει περισσότερο. Ωστόσο θα μεταφέρω στον υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο τις θέσεις που εκφράζουν οι πρυτάνεις και θα τονίσω πως τα περιφερειακά πανεπιστήμια θα βρεθούν σε δεινή θέση. Ιδιαίτερη μνεία θα κάνω για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου», δήλωσε ο κ. Βασίλης Υψηλάντης.

Σε ερώτηση σχετικά με τη δημιουργία χώρου υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας των μεταναστών που έρχονται παράνομα στη Ρόδο, ο κ. Υψηλάντης δήλωσε:

«Αυτό είναι θέμα της τοπικής κοινωνίας που έχει εκφραστεί μέσω του νέου περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου. Δεν θα δημιουργηθούν κέντρα αλλά χώροι στους οποίους θα φιλοξενούνται οι μετανάστες για να μην κυκλοφορούν ελεύθεροι στο κέντρο της πόλεως. Εδώ έφθασαν στο σημείο να παίζουν κρίκετ οι αλλοδαποί στο λιμάνι της Ρόδου. Το ζήτημα αυτό δεν είναι απλό. Πέρσι όταν επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί τέτοια δομή ήμουν αντίθετος γιατί εκτιμώ πως η Ρόδος είναι πολύ σημαντικός τουριστικός προορισμός και δεν θα πρέπει σε αυτόν να υπάρχουν κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου