Ειδήσεις

Π. Μαρινάκης: Εντονη ανησυχία για τη Μέση Ανατολή – Επαγρύπνηση σε όλα τα επίπεδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της κυβέρνησης για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά και την τελευταία αξιολόγηση της κατάστασης.

«H κυβέρνηση εκφράζει την έντονη ανησυχία της. Αυτό που προέχει είναι η επίδειξη αυτοσυγκράτησης και η επανεκκίνηση των συζητήσεων προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση» σημείωσε ο κ. Μαρινάκης υπογραμμίζοντας πως πάγια θέση της Ελλάδας είναι ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και ότι η λύση στο ζήτημα αυτό πρέπει να αναζητηθεί μέσω της διπλωματίας.

«Προτεραιότητα της Ελλάδας παραμένει η ασφάλεια των πολιτών της στην περιοχή», τόνισε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση – μέσω του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής – έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης προς τη ναυτιλιακή κοινότητα με συστάσεις παραμονής σε ασφαλές λιμάνι για τα πλοία ελληνικής σημαίας και συμφερόντων που βρίσκονται κοντά στα Στενά του Ορμούζ μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης.

«Οι ελληνικές αρχές παραμένουν σε επαγρύπνηση σε όλα τα επίπεδα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων μιας σύνθετης και αβέβαιης γεωπολιτικής συγκυρίας».

Πηγή: kathimerini.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου