Ειδήσεις

“Πώς ένας άσχετος παρείσφρησε στο ιατρικό προσωπικό πασίγνωστων διαγνωστικών;”-Κοινή δήλωση των γονιών των δύο παιδιών θυμάτων

Τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες  “ο άσχετος με την ιατρική επιστήμη κατηγορούμενος κατόρθωσε, κατά παράβαση κάθε απαγορευτικής διάταξης και θεσπισμένου πρωτοκόλλου, να παρεισφρήσει στο ιατρικό προσωπικό πασίγνωστων διαγνωστικών κέντρων, ενεργώντας “ιατρικές πράξεις” ζητούν με κοινή τους δήλωση οι γονείς των δυο ανήλικων θυμάτων του ψευτογιατρού Νικόλαου Κοντοστάθη. Στην επιστολή τους, την οποία υπογράφει ο πληρεξουσιος δικηγόρος τους Δημήτρης Κουσιουρής εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στην Ελληνική Αστυνομία ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου.

Ειδικότερα, η κοινή δήλωση των γονέων των δυο ανήλικων θυμάτων αναφέρει τα εξής:

“Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας:

Για όλους τους συμπολίτες μας που στέκονται στο πλευρό μας στηρίζοντας μας ηθικά και ψυχικά στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε.

Για όλους εκείνους που συνέδραμαν αποφασιστικά με τις κομβικές μαρτυρίες τους και τα καταλυτικά στοιχεία που εισέφεραν κατά το στάδιο της πολύμηνης  αστυνομικής έρευνας, ξεπερνώντας τους φόβους τους, προκειμένου να εντοπισθεί ο κατηγορούμενος και να αποκαλυφθεί η ολέθρια για τα τέκνα μας και εξαιρετικά επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο δράση του.

Δηλώνουμε την ευγνωμοσύνη μας για το επαγγελματισμό, τη μεθοδικότητα και τη διακριτικότητα με την οποία έδρασε το στελεχιακό δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας υπό τη συνεχή εποπτεία της Εισαγγελικής Αρχής.

Θεωρούμε αναγκαία και επιβεβλημένη τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες ο άσχετος με την ιατρική επιστήμη κατηγορούμενος κατόρθωσε, κατά παράβαση κάθε απαγορευτικής διάταξης και θεσπισμένου πρωτοκόλλου, να παρεισφρήσει στο ιατρικό προσωπικό πασίγνωστων διαγνωστικών κέντρων, ενεργώντας “ιατρικές πράξεις”, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αυτών, γεγονός καταλυτικό για την εμπέδωση του αισθήματος εμπιστοσύνης προς το άτομό του εκ μέρους μας.

Πιστεύουμε ότι η ποινική διαδικασία που μόλις ξεκίνησε, θα οδηγήσει στην παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου, που δεν δίστασε κατά τρόπο ειδεχθή και αποτρόπαιο να αφαιρέσει τη ζωή των δυο ανήλικων τέκνων μας, τα οποία μέχρι την εμφάνιση του τελευταίου στη ζωή τους, ήταν απόλυτα λειτουργικά με πολλές δυνατότητες όχι μόνο διατήρησης του ελέγχου των ασθενειών τους αλλά και επικράτησης στη μάχη για το ύψιστο αγαθό, αυτό της ζωής.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στο θεσμό που αποτελεί το έσχατο και συνάμα υπέρτατο καταφύγιο δικαίωσης και προστασίας κάθε αδίκως δοκιμαζόμενου πολίτη”.

Απολογία ψευτο-γιατρού: Εμπειρικός βοτανολόγος, χωρίς υποσχέσεις θεραπείας και με διατύπωση “συγγνώμης”

Μια συγγνώμη, μια ομολογία ότι δεν είναι γιατρός και από εκεί και πέρα ένα συνονθύλευμα ισχυρισμών περί μη στοιχειοθέτησης των κατηγοριών της ανθρωποκτονίας και της διακίνησης ναρκωτικών, περιείχε σύμφωνα με πληροφορίες η απολογία του 47χρονου –αποκαλούμενου– ψευτογιατρού, όπως ανέφερε νωρίτερα το Capital.gr.

Μάλιστα φέρεται να δήλωσε ενώπιον του ανακριτή εμπειρικός βοτανολόγος.

Ο κατηγορούμενος κατάθεσε απολογητικό υπόμνημα με τις θέσεις του, αρνούμενος τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή αλλά και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης είναι μικρότερη από αυτή που θέλει ο νόμος για να τυποποιήσει το αδίκημα.

Μάλιστα θα υποβάλλει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά καθώς ισχυρίζεται ότι η ποσότητα των ναρκωτικών που βρισκόταν στα  θεραπευτικά έλαιά του δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών.

“Δεν είμαι γιατρός”

Σύμφωνα με πληροφορίες ομολόγησε το προφανές, ότι δηλαδή δεν είναι γιατρός και ότι εξαπάτησε τους συγγενείς των θυμάτων υποδυόμενος τον γιατρό, και φέρεται να  ζήτησε  συγγνώμη.

Όπως υποστήριξε, εκείνος θέλησε να βοηθήσει τα παιδιά και τους γονείς τους και ότι ουδέποτε τους έπεισε να σταματήσουν τη θεραπεία που ακολουθούσαν. Μάλιστα όπως υποστήριξε, τα παιδιά είχαν ολοκληρώσει τα θεραπευτικά σχήματα που ακολουθούσαν όταν τα γνώρισε.

Όχι από όλους

Όμως ο κατηγορούμενος φέρεται να αποδέχτηκε μεν την είσπραξη χρημάτων  από τους συγγενείς των 3 θυμάτων, αλλά δεν αποδέχτηκε ότι πήρε χρήματα από τους υπόλοιπους 45 ασθενείς που καταγράφονται στη δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να υποστήριξε ότι ουδέποτε υποσχέθηκε ότι θα κάνει καλά τους ασθενείς.

Σημειώνεται ότι ο 47χρονος προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.  μετά την απολογία του για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της απάτης, της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Μετά από απολογία περίπου 2 ωρών οι δικαστικοί λειτουργοί δεν πείστηκαν από τα επιχειρήματά του και αποφάσισαν να διατάξουν την προσωρινή του κράτηση.

Πηγή: capital.gr

Του Παναγιώτη Στάθη

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου