Τοπικές Ειδήσεις

Δημήτρης Γάκης: «Γέφυρα προσφοράς στο συνάνθρωπο με το θύμησης βλέμμα»

Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, παρακολούθησε την Πέμπτη 20 Ιουνίου την πολυ-αισθητηριακή έκθεση «Θύμησης βλέμμα» που πραγματοποιείται στο χώρο της Οπλοθήκης De Milly στη Ρόδο και δήλωσε:

«Η πολυ-αισθητηριακή έκθεση «Θύμησης βλέμμα» είναι μια εκπληκτικά διεισδυτική εσωτερική παρέμβαση, μια μοναδική εμπειρία. Μια ανάσα πολιτισμού και προσφοράς στο συνάνθρωπο, μια «γέφυρα» κατανόησης του διπλανού σου. Η μεταφορά των προβλημάτων όπως τα βιώνουν τα άτομα με αναπηρίες μέσα από έναν εκπληκτικά ευαίσθητο τρόπο στον μέσο άνθρωπο, γίνεται –έτσι το ένιωσα – μια εμπειρία ζωής. Σε ευαισθητοποιεί, σε βάζει στη θέση τους. Νιώθεις απόλυτα το πρόβλημα αυτών των ανθρώπων, το ζείς. Αυτό είναι το μήνυμα αλτρουϊσμού που στέλνει η έκθεση. Σε μεταφέρει και σε εισαγάγει στο δύσκολο και «άγνωστο» για τους πολλούς κόσμο των ατόμων με αναπηρία. Ταυτόχρονα, ανακαλύπτεις πόσο καθαρά βλέπουν τα μάτια της καρδιάς και της ψυχής σου. Θα ήταν μεγάλο έλλειμμα για τον καθένα από μας να μην συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια μιας αξιέπαινης δυναμικής ομάδας. Σε όλους τους συντελεστές της έκθεσης αξίζουν θερμά συγχαρητήρια που καταφέρνουν να μας κάνουν να ζήσουμε για λίγο μέσα στο μεγάλο πρόβλημα κάποιων συνανθρώπων μας, που καταφέρνουν να κάνουν πραγματικότητα την φαντασία μας, τη μνήμη μας, τις αναμνήσεις και τα συναισθήματα μας. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές της πολυ-αισθητηριακής έκθεσης – την ομάδα «ΓΕ.ΦΗ.ΡΑ.», που μας δίνουν τη δυνατότητα να βουτήξουμε στη διαδρομή τη ζωή μας μέσα από το πρόβλημα της αναπηρίας. Αντιλαμβάνεσαι ταυτόχρονα πόσο μεγάλη είναι η δύναμη αυτών των ανθρώπων στην αντιμετώπιση της καθημερινότητάς τους και γίνεσαι ο ίδιος πιο δυνατός».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου