Ειδήσεις

Επίσκεψη του Δημήτρη Γάκη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου: «Υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Υγείας προς τους νησιώτες κύριο μέλημα της Κυβέρνησης»

Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 21 Ιουνίου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, όπου και συναντήθηκε με όλους τους θεσμικούς και αντιπροσωπευτικούς φορείς του Νοσοκομείου. Στη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου των εργαζομένων αντάλλαξε μαζί τους σκέψεις και προβληματισμούς, καταλήγοντας σε κοινές διαπιστώσεις σχετικά με την καλύτερη λειτουργία αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο. Όπως διαπιστώθηκε, παρ’ όλες τις προσπάθειες και τις πρόσφατες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, τα προβλήματα του Νοσοκομείου συνεχίζουν να είναι πολλά. Για παράδειγμα, ο αριθμός των αδειών και των ρεπό που εκκρεμούν αυξάνεται, παρά την ενίσχυση που είχε το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου (ΓΝΡ) σε ανθρώπινο δυναμικό. Εκτιμήθηκε ότι σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ η ενότητα ανάμεσα στους εργαζόμενους και την διοίκηση του νοσοκομείου και ο αμοιβαίος σεβασμός του ρόλου του καθενός, ώστε το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου να αποδώσει τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία. Διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι είναι στρατευμένοι στην μεγάλη υπόθεση της υπεράσπισης της δημόσιας Υγείας και της αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου του Νοσοκομείου. Ζητήθηκε η συμβολή του βουλευτή στην ενίσχυση του αναισθησιολογικού τμήματος με δύο ακόμα ιατρούς αναισθησιολόγους και οπωσδήποτε η άμεση απόσπαση ενός γιατρού για να μπορέσει το τμήμα να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες που δημιουργούνται από την αυξημένη κίνηση ασθενών στο ΓΝΡ κατά την τουριστική περίοδο. Επιπλέον, αναγκαία θεωρείται η ενίσχυση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και του τμήματος των επειγόντων περιστατικών, με την πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού ιατρικού προσωπικού, για να μπορέσουν οι νοσοκομειακές αυτές μονάδες να αντεπεξέλθουν τόσο στις έκτακτες απαιτήσεις της καλοκαιρινής περιόδου, όσο και στις μόνιμες ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας, αφού το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου καλύπτει τις ανάγκες σε ιατρικές και νοσοκομειακές υπηρεσίες υγείας όλης της Δωδεκανήσου. Τα οφέλη από αυτή την ενίσχυση θα είναι τεράστια και για την τοπική κοινωνία αλλά και για τους χιλιάδες επισκέπτες των νησιών μας.

Τέλος, ο Δημήτρης Γάκης συναντήθηκε με την διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Αικατερίνη Χατζηστρατή, η οποία τον ενημέρωσε επισταμένως για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο. Η κυρία Χατζηστρατή δήλωσε ότι, παρά τις ογδόντα πέντε προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού που έγιναν τον τελευταίο χρόνο, εξακολουθούν να υπάρχουν ανάγκες στο Νοσοκομείο, που δεν έχουν ακόμη καλυφθεί. Αυτό οφείλεται στην αδιαφορία των προηγούμενων κυβερνήσεων που επί δεκαετίες ολόκληρες δεν είχαν φροντίσει να στελεχώσουν το ΓΝΡ με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η διαχείριση του Νοσοκομείου πρέπει να γίνεται με υπευθυνότητα, όπως απαιτούν οι καταστάσεις, με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον του Ελληνικού λαού, που στερείται πολύτιμους πόρους από τη ζωή του και δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση την κατασπατάλησή τους.

Ο Δημήτρης Γάκης πρότεινε και η διοικήτρια συμφώνησε να καταβληθούν προσπάθειες για τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο ΓΝΡ, που είναι απαραίτητη στο Νοσοκομείο μας και θα εξυπηρετεί όλη τη Δωδεκάνησο και την επαναλειτουργία των απογευματινών εξωτερικών ιατρείων. Συμφωνήθηκε ότι αυτοί οι δύο στόχοι είναι κρίσιμοι για την αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Αιγαίου και πρέπει άμεσα να υιοθετηθούν/υλοποιηθούν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Τέλος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και το αιματολογικό τμήμα. Συζήτησε με τους εργαζόμενους και τους συνεχάρη –όπως και τα στελέχη και το προσωπικό όλων των μονάδων του ΓΝΡ – για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν και τους ευχαρίστησε εκ μέρους του Δωδεκανησιακού λαού για το σημαντικό και πολύπλευρο ιατρικό και κοινωνικό έργο που προσφέρουν στους κατοίκους και στους επισκέπτες των νησιών μας.

Μετά το πέρας της επίσκεψης στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου δήλωσε: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Η συλλογικότητα, η ενότητα, η προσφορά ανθρωπιστικού έργου και το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης πρέπει να αποτελέσουν τα όπλα της δουλειάς μας και να αντικαταστήσουν παρωχημένες αντιλήψεις. Μόνο έτσι μπορούμε όλοι μας να πετύχουμε το στόχο, που δεν μπορεί να είναι άλλος παρά η υπεράσπιση της υγείας των πολιτών της περιοχής μας και της χώρας μας. Θα πρέπει όλοι να στρέψουμε το κεφάλι μας, τα πρόσωπα μας, τα μάτια μας και τα αυτιά μας προς τα έξω, προς την κοινωνία. Η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και η επαναλειτουργία των απογευματινών εξωτερικών Ιατρείων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, είναι δυο στόχοι σημαντικοί και άμεσα υλοποιήσιμοι».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου