Αθλητικά

Αλαλούμ με τη συμμετοχή της Ρόδου στα Island Games!

Με επιστολή του προς τους αθλητές και τις τοπικές ενώσεις, το μέλος του ΔΣ του ΔΟΠΑΡ και υπεύθυνος τα προηγούμενα χρόνια για την αποστολή της Ρόδου στα Island Games, κ. Τάκης Μιχαηλίδης, ενημερώνει ότι το νησί μας δεν θα δώσει τελικά το «παρών» στους φετινούς αγώνες, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο οι οικονομικές εκκρεμότητες που υπήρχαν, δεν εκπληρώθηκαν από πλευράς Δήμου.

Βέβαια, όπως έγινε γνωστό από τον ΔΟΠΑΡ, κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό να γίνει, αφού η τελική απόφαση για τη χρηματοδότηση της αποστολής, επρόκειτο να παρθεί από το αρμόδιο υπουργείο μετά τις εκλογές, κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται ο Δήμος, παρά τις σχετικές πιέσεις στις οποίες προχώρησε το τελευταίο διάστημα. Έτσι λοιπόν, οι υπεύθυνοι του ΔΟΠΑΡ και να ήθελαν, δεν μπορούσαν να προγραμματίσουν την αποστολή στο Γιβραλτάρ, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει προηγουμένως τα απαραίτητα χρήματα για το ταξίδι και τις συμμετοχές.

Επίσης, θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι επίσημη ανακοίνωση για αποβολή ή μη συμμετοχή της Ρόδου στα Island Games, δεν υπάρχει, ούτε έχει γίνει κάποια ενημέρωση από τους διοργανωτές σχετικά με τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αγαπητοί φίλοι συνεργάτες

Βρίσκομαι στην τραγική και αρκετά θλιβερή θέση να σας ενημερώσω για την κατάσταση που επικρατεί πλέον από την Τετάρτη 15 Μαΐου.

Παρά τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η δημοτική αρχή απέναντι στα αθλήματα για την συμμετοχή του νησιού μας στους 18ους αγώνες Island Games στο Γιβραλτάρ 6-12 Ιουλίου 2019, η Ρόδος δε θα είναι στους αγώνες αυτούς.

Η αθλητική οικογένεια έκανε το καθήκον της και ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της, όπως πάντα.

Δυστυχώς οι εκκρεμότητες που παραμένουν μέχρι και σήμερα ανεκπλήρωτες ανάγκασαν την Εκτελεστική Επιτροπή των Island Games και τους διοργανωτές να ζητήσουν τελεσίδικα από το νησί μας οριστικές απαντήσεις την Τετάρτη 15 Μαΐου. Τα ερωτήματα αφορούσαν, σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις καταστατικές αρχές του διεθνούς οργανισμού, την καταβολή της ετήσιας συνδρομής 800€ που θα έπρεπε να καταβληθεί από τον Μάρτιο 2019, την πληρωμή της διαμονής της αποστολής των 65 ατόμων, στο Αθλητικό Χωριό των αγώνων στο Γιβραλτάρ και το τέλος συμμετοχής για τους συμμετέχοντες αθλητές. Τα ερωτήματα αυτά απαιτούσαν απαντήσεις τελεσίδικες και αξιόπιστες μέχρι το βράδυ 20:00 της ίδιας ημέρας. Δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν παρά τις προσπάθειες να δοθεί απάντηση.

Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο βράδυ τα νησιά μέλη να ειδοποιηθούν ότι η Ρόδος δεν θα συμμετάσχει στους αγώνες Island Games Gibraltar 2019.

Όπως καταλαβαίνετε είναι μια αρκετά αρνητική εξέλιξη για το νησί μας. Με δεδομένο ότι το 2015 στους αγώνες του Jersey η αποστολή του νησιού μας, το δεύτερο σε πληθυσμό του θεσμού, ήταν μόνο 8 αθλητές όταν αρκετά μικρότερα νησιά είχαν αποστολές με πάνω από 100 αθλητές. Αυτό εξόργισε τους διοργανωτές και την εκτελεστική επιστροπή. Το χειρότερο ήρθε το 2017 όταν οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο νησί Γκότλαντ της Σουηδίας, όπου το νησί μας πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή το 1999.  Με αφορμή τα γεγονότα αυτά αναπτύχτηκε αλληλογραφία μεταξύ της εκτελεστικής επιτροπής και του Δήμου Ρόδου η οποία κατέληξε στην ανάθεση των Island Games στον ΔΟΠΑΡ και σε δεσμεύσεις για την τήρηση των προβλεπόμενων από το καταστατικό διαδικασιών. Τα αθλήματα εκπλήρωσαν την υποχρέωση που ανέλαβαν και πλήρωσαν την προκαταβολή της διαμονής και έκαναν τις δηλώσεις συμμετοχής έγκαιρα όπως είχε συμφωνηθεί σε σύσκεψη με τον ΔΟΠΑΡ το φθινόπωρο του 2018.

Τραγική εξέλιξη ήταν η ανακοίνωση από την εκτελεστική επιτροπή ότι η Ρόδος δεν θα συμμετάσχει στους αγώνες του Γιβραλτάρ 2019, 6-12 Ιουλίου. Στην Γενική Συνέλευση των νησιών στο Γιβραλτάρ 8 Ιουλίου στα θέματα θα υπάρχει και θέμα για την οριστική αποβολή του νησιού μας από τον θεσμό με ότι σημαίνει αυτό για την φήμη του νησιού μας. Δυστυχώς είκοσι χρόνια μετά τη πρώτη μας συμμετοχή βρισκόμαστε μπροστά σε αυτή την τραγική πραγματικότητα χωρίς να είναι ορατό το γιατί».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου