Ειδήσεις

Στρ. Καρίκης: Η Ρόδος πρέπει να γυρίσει σελίδα!

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Ρόδου κ. Στράτου Καρίκη για να παρακολουθήσει την ανοικτή ομιλία του, τρεις μέρες πριν την διεξαγωγή του δεύτερου γύρου της σκληρής εκλογικής αναμέτρησης.

Ο κ. Καρίκης ζήτησε από τον κόσμο να γυρίσει σελίδα με την ψήφο του τονίζοντας ότι παρά τις δυσκολίες, τον πόλεμο χαρακωμάτων που δέχτηκε κατάφερε να μετέχει δυναμικά και με αξιώσεις στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής στις 18 Μαΐου 2014, οι συνδημότες μας, έδειξαν με την ψήφο τους ότι θέλουν να αφήσουν πίσω το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο, να φέρουν την αλλαγή στη Ρόδο μας. Έδειξαν ξεκάθαρα με την ψήφο τους και με τη συμμετοχή τους, ότι επέλεξαν παράλληλα με τα δοκιμασμένα και έμπειρα πολιτικά πρόσωπα, τους νεώτερους υποψήφιους που εκφράζουν την αλλαγή νοοτροπίας η οποία είναι απαραίτητη στο Δήμο μας» τόνισε ο κ. Καρίκης που εκτίμησε ότι:

«Οι επιλογές των Ροδίων, με την ψήφο τους και την εμπιστοσύνη τους στην δική μας παράταξη «Ροδίων Όραμα» αλλά και στις παρατάξεις των κ.κ. Χατζή Χατζηευθυμίου, Γιώργου Υψηλάντη και Τάκη Πότσου, απέδειξαν ότι επιθυμούν να γυρίσει ο Δήμος Ρόδου μια ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ για το μέλλον του τόπου και των νέων ανθρώπων. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς!»
Επιτέθηκε ακολούθως στην παράταξη Χατζηδιάκου, τονίζοντας ότι «καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου επέλεξε τις παλαιοκομματικές πρακτικές, εξέφρασε και εκφράζει την παλιά, σκουριασμένη νοοτροπία, διάλεξε το δρόμο των διαχωριστικών γραμμών».

Είπε ακόμη ότι μέχρι και σήμερα, επιλέγει την ίδια τακτική «με επιθέσεις, με παλαιοκομματικές μεθόδους, ακόμη και πολιτικό λεξιλόγιο άλλων δεκαετιών, διότι σε όλα αυτά έχει συνηθίσει! Εμείς απέχουμε από όλες αυτές τις τακτικές, οι οποίες δεν μας εκφράζουν. Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε στον ολισθηρό δρόμο που βαδίζουν».
Ο κ. Καρίκης επιχείρησε σαφέστατα να πολώσει το κλίμα λέγοντας και τα εξής:
«Ο κ. Χατζηδιάκος έφθασε να μας κατηγορεί για «ανέξοδη κριτική» και να μας καλεί για αυτοκριτική, την στιγμή που ο ίδιος δεν έχει αναλάβει ούτε μία ευθύνη για την πολύχρονη παρουσία του στην πολιτική ζωή του τόπου και μάλιστα, χωρίς να ήταν ποτέ αναγκασμένος να κάνει ρήξεις με το κομματικό κατεστημένο, όπου ανήκει.

Φαίνεται δε ο κ. Χατζηδιάκος να μην έχει συναίσθηση των λεγομένων του, υποστηρίζοντας ότι η παράταξή του είναι ανεξάρτητη από πολιτικά κόμματα, τη στιγμή που ο βασικός της πυρήνας αποτελείται από κουρασμένα και φθαρμένα παλικάρια τα οποία εδώ και δεκαετίες συμμετέχουν ενεργά στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του τόπου μας και έφεραν το νησί μας σε μαρασμό με τις ενέργειες, τις πράξεις και τις παραλείψεις τους!
Στη δική μας παράταξή προσπαθήσαμε να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις της κοινωνίας μας και να συσπειρώσουμε όλους τους ενεργούς πολίτες, τα έμπειρα στελέχη στην πολιτική ζωή του τόπου μας, τους επιτυχημένους στους τομείς τους, τα νέα και άφθαρτα πρόσωπα που θέλουν να δουλέψουν για να χτίσουν το αύριο του νησιού μας.
Παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε εμείς, αποδείξαμε ότι στεκόμαστε στα πόδια μας, και είμαστε εδώ με αίσθημα ευθύνης για να ενώσουμε και να δουλέψουμε για τον τόπο μας.

Εμείς ντιμπέιτ κάνουμε μόνο με το Ροδιακό λαό. Πολύ πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου συνομιλήσαμε με τους πολίτες της Ρόδου, με τους οποίους βρισκόμαστε διαρκώς σε διαβούλευση και επικοινωνία και καταγράφουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Γνωρίζουμε καλά όλα αυτά τα προβλήματα και έχουμε πλήρες σχέδιο για την αντιμετώπιση τους. Εμείς θα μιλάμε με το πρόγραμμά μας και είμαστε πάντα ανοιχτοί στην επικοινωνία και στη συνεργασία με τους πολίτες του νησιού. Πολιτικά ντιμπέιτ χάριν εντυπωσιασμών δεν θα κάνουμε ποτέ. Είναι ξεπερασμένα, ξεθωριασμένα και δεν πείθουν τον κόσμο, ο οποίος έχει χορτάσει από τα παραφουσκωμένα λόγια των πολιτικάντηδων και απαιτεί έργα»!
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμά του ο κ. Καρίκης ανέφερε τα εξής:

-Δεσμευόμαστε για την εκ νέου κατανομή αρμοδιοτήτων. Την απεμπλοκή του δημάρχου από την καθημερινή γραφειοκρατία με εκχώρηση αρμοδιοτήτων. Ο δήμαρχος θα ασχολείται αποκλειστικά με τα θέματα του Δήμου και δεν θα συμμετέχει σε άλλα συμβούλια, ως πρόεδρος όπως π.χ. στη ΔΕΥΑΡ, στο Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδεκανήσου και στον ΠΡΟΤΟΥΡ.
-Στους κορυφαίους οργανισμούς και στα νομικά πρόσωπα του Δήμου θα τοποθετηθούν άνθρωποι με άριστη γνώση του αντικειμένου.
-Δίνουμε σημασία και βάρος στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη. Οι πόρτες όλων των αιρετών και των υπηρεσιών του Δήμου μας θα είναι ανοιχτές για τους πολίτες.
Δεσμευόμαστε για:

-Εκχώρηση δεκάδων αρμοδιοτήτων και πόρων στα τοπικά συμβούλια. Κατάργηση χωρικών αντιδημάρχων και διμηνιαίες συσκέψεις στις δημοτικές ενότητες παρουσία του δημάρχου και των διευθυντών των υπηρεσιών.
-Πλήρη αναβάθμιση του λιμένα της Ρόδου σε ευρωπαϊκό λιμάνι κύρους.
-Άμεση εφαρμογή της προγραμματικής σύμβασης για τη συντήρηση και ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης.
-Άμεση μείωση στο ελάχιστο των τελών ύδρευσης και των λιμενικών τελών για τα κρουαζιερόπλοια.
-Συμμετοχή σε εκθέσεις για τουρισμό κρουαζιέρας.
-Άμεση αναβάθμιση της αισθητικής του νησιού μας (πάρκα, πράσινο, παραλίες, πεζοδρόμια, δρόμοι).
-Περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση του ΠΡΟΤΟΥΡ σε άμεση συνεργασία με τους φορείς (Ορισμός Προέδρου από τους φορείς).

-Άμεση προώθηση συνεργασίας με όλες τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.
-Άμεση αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας.
-Ίδρυση γραφείου διασύνδεσης των ανέργων με τις επιχειρήσεις του νησιού. Σε ένα νησί σαν τη Ρόδο με την τόσο μεγάλη τουριστική ανάπτυξη δεν νοείται να υπάρχει ανεργία κυρίως δε στους νέους. Είναι χρέος μας να διασφαλίσουμε ευκαιρίες για τη νεολαία του νησιού μας.
-Διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και ανάδειξη των ντόπιων γεωργικών προϊόντων.
-Προώθηση του θεσμού του εθελοντισμού με την ίδρυση αντιδημαρχίας.
-Αναβάθμιση Δημοτικών Ιατρείων και επέκτασή τους σε δημοτικές ενότητες με προσλήψεις ιατρών, όπου θεωρείται αναγκαίο και αλλαγή του θεσμικού πλαισίου αν χρειαστεί.

-Ενίσχυση των δομών πρόνοιας και εμπλουτισμός των παροχών προς τους οικονομικά ασθενέστερους. Συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς για το συγκεκριμένο σκοπό.
-Ενίσχυση της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
«Οι πολίτες κουράστηκαν από τα ίδια πρόσωπα που αλλάζουν θέσεις και αξιώματα και φυσικά δεν έχουν ούτε να προσφέρουν κάτι παραπάνω, ούτε να εκφράσουν νέες θέσεις και προτάσεις. Τώρα πλέον βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής» είπε ο κ. Καρίκης που τόνισε επιπλέον ότι η «αποχή από τις εκλογές, η αποχή από την συμμετοχή στη διοίκηση του δήμου, η γενικότερη αδιαφορία δίνει το δικαίωμα στους άλλους να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς».

Επιχείρησε εξάλλου να πείσει ότι η αποχή δεν είναι λύση:
«Ο καθένας θα βρεθεί ενώπιον του προβληματισμού να ψηφίσω ή να μην ψηφίσω, να απέχω ή να ψηφίσω άκυρο – λευκό, ακόμη κι αν δεν προσέλθει στην κάλπη. Διότι όλοι γνωρίζουμε ότι η εκλογική αναμέτρηση είναι μια βαθιά πολιτική πράξη. Συμμετέχουμε στα κοινά ως μόνη εγγύηση για να πιάσει τόπο η ψήφος μας» τόνισε ο κ. Καρίκης.
«Ελάτε να κλείσουμε μία και καλή την πόρτα στον παλαιοκομματισμό, τα ίδια συμφέροντα, τη νοοτροπία του παρελθόντος. Ας φωνάξουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας σε αυτούς που πρεσβεύουν την οπισθοδρόμηση, τις κλίκες και βάζουν τα πρόσωπα πάνω από την πολιτική για το συμφέρον του τόπου: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ!» κατέληξε ο κ. Καρίκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

 • Steve    04.06.2014 17:31

  Τώρα φυσικά και θα γίνουν… . Όπως είπες τόσο καιρό γιατί δεν το κάνατε? Πώς είναι δυνατόν λοιπόν οι ίδιοι παίκτες (που απλώς άλλαξαν ομάδα) να σκοράρουν τώρα αφού πριν ήταν νεροκουβαλητές…?

 • proedros    22.05.2014 23:14

  Αγαπητέ κ. Καρίκη,

  Αν θυμάμαι καλά στην αρμοδιότητα σας ήταν όπως προέβλεπε ο
  Καλλικράτης να λειτουργήσουν οι Κοινότητες σε όλα τα χωριά….πράγμα που δεν έγινε
  ποτέ ενώ ήταν από το χέρι σας.

  Πως τώρα μας υπόσχεστε αρμοδιότητες στα τοπικά συμβούλια κ.λπ.
  Τόσο καιρό που ήσασταν; Ούτε ξέρετε τα χωριά μας, ούτε τι ανάγκες έχουν και
  ούτε ερωτηθήκαμε ποτέ.

  Συγνώμη αλλά δεν με πείθετε…!

Σχολιασμός άρθρου