Ειδήσεις

Αρχισε χθες η ανέλκυση του φορτηγού πλοίου «Νour M.».

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες για την ανέλκυση του φορτηγού πλοίου «Nour-M.» που ναυάγησε στο λιμάνι της «Ακαντιάς» το περασμένο έτος.

Την επίσπευση των διαδικασιών για την ανέλκυση ζήτησε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς που δεν επιθυμούσε να παραμείνει μέσα στο εμπορικό λιμάνι του νησιού το κουφάρι του πλοίου. Θα ήταν, όπως δήλωσε χθες, ένα μεγάλο ψεγάδι στην τουριστική εικόνα της Ρόδου. Ο κ. Στάθης Κουσουρνάς, χρειάστηκε να απειλήσει και με έκπτωση την ανάδοχο εταιρεία προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ο δήμαρχος επισκέφθηκε χθες το λιμάνι της Ακαντιάς και μαζί με το διευθυντή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Νώντα Αξιώτη παρακολούθησε την ανέλκυση τμημάτων του ναυαγίου. «Έπρεπε να έρθει ειδικός γερανός από την Κρήτη για να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέλκυσης. Είδαμε πως το προσωπικό που ανέλαβε έχει εμπειρία σε τεμαχισμούς για την ανέλκυση ναυαγίων. Τα θέματα αυτά δεν είναι απλά. Θα χρειαστούν 30 εργάσιμες ημέρες προκειμένου να γίνει ο τεμαχισμός του πλοίου σε κομμάτια και να τα σηκώσει ο γερανός», εξήγησε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως ο τεμαχισμός των τμημάτων του πλοίου που θα ανελκύονται να γίνεται σε τμήμα της χερσαίας ζώνης του λιμένα.

«Τα κομμάτια του πλοίου θα τεμαχίζονται στη στεριά. Θα έρθει στη Ρόδο στις 5 Ιουνίου ένα πλοίο στο οποίο θα φορτωθούν τα μισά κομμάτια του «Nour-M». Μετά από ένα μήνα θα έρθει ξανά για να πάρει τα υπόλοιπα. Όλα τα σιδερικά βάρους 850 τόνων θα μεταφερθούν σε χαλυβουργείο. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Η εταιρεία είναι έμπειρη. Επίσης λαμβάνονται όλα τα μέτρα προφύλαξης. Δεν θα επιτρέπεται να εισέρχεται κανείς στο εργοτάξιο γιατί θα κόβονται τα μέταλλα», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες άδειες για τις εργασίες.

“Οι άδειες που απαιτούνται έχουν ληφθεί. Εδώ θα είμαστε ώστε αν υπάρξουν προβλήματα να τα λύσουμε. Αγωνιούσα και περίμενα να ξεκινήσουν οι εργασίες. Το πλοίο βρίσκεται σε μια πολύ σημαντική θέση στο λιμάνι της Ακαντιάς και εμποδίζει τους κατάπλους των επιβατηγών. Από το ναυάγιο προκλήθηκαν ζημιές στο κρηπίδωμα αλλά δεν εγκυμονούν κινδύνους», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου