Ειδήσεις

Εκτός Ελληνικής Λύσης δύο βουλευτές – Μετά τις αιτιάσεις περί «αποστασίας»

Αναταραχή στην Ελληνική Λύση μετά και την αποχώρηση από τους συνδυασμούς του κόμματος δυο βουλευτών της Αναστασίας – Αικατερίνης Αλεξοπούλου και του Αντώνη Μυλωνάκη.

Η αποχώρησή τους ανακοινώθηκε μετά την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος στην οποία ο πρόεδρος Κυριάκος Βελόπουλος αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα των τριών βουλευτών του Αντώνη Μυλωνάκη, του Απόστολου Αβδελά και της Αναστασίας – Αικατερίνης Αλεξοπούλου, οι οποίοι σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρονταν να συζητούν με τη ΝΔ.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε, «οι φερόμενοι ως “συνομιλητές” της ΝΔ, θα κατέλθουν ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες και, σε δεύτερο χρόνο αναλόγως και της συμπεριφοράς τους, θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια της προτιμήσεώς τους».

Οι ανακοινώσεις αποχώρησης
Μετά την γνωστοποίηση της απόφασης οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου αντίθετα, βουλευτής του Β1 τομέα Αθηνών, και Αντώνης Μυλωνάκης βουλευτής Ανατολικής Αττικής με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τους συνδυασμούς της Ελληνικής Λύσης, ενώ σύμφωνα με την Ελληνική Λύση, ο κ. Αβδελάς αποδέχθηκε να είναι υποψήφιος στο νομό Γρεβενών.

Στην ανάρτησή της η κ. Αλεξοπούλου, χαρακτηρίζει την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας «απαράδεκτη και αβάσιμη», που «κατακρεουργεί τους δημοκρατικούς μας θεσμούς».

«Μόνο γέλωτα μπορεί να προκαλέσει η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας περί “σολομώντειας λύσης”, που στην ουσία κατακρεουργεί τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, να κατέλθω ως υποψήφια σε άλλη περιφέρεια από εκείνη στην οποία αναδείχτηκα βουλευτής και εκπρόσωπος των συμπολιτών μου», αναφέρει μεταξύ άλλων η κα. Αλεξοπούλου.

Από την πλευρά του ο στην ανάρτησή του ο Αντώνης Μυλωνάκης αναφέρει: «Μετά την επίσημη πλέον ανακοίνωση της Ελληνική Λύση με την οποία αποφασίστηκε χωρίς πρότερη επίσημη ενημέρωσή μου και χωρίς καν να ερωτηθώ, δίκην τιμωρίας χωρίς κανένα λόγο και αιτία, η κάθοδός μου σε άλλη εκλογική περιφέρεια εκτός της Ανατολικής Αττικής, η απάντησή μου είναι αρνητική» σημειώνει ο ίδιος, διαμηνύοντας πως «αυτά τα πολιτικά – εκβιαστικά διλήμματα για αλλαγή περιφέρειας, τα οποία έχουν απώτερους σκοπούς, δεν με αγγίζουν».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Ελληνική Λύση και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «Μετά τις πρόσφατες, δυσάρεστες για εμάς, εξελίξεις σε σχέση με τους φερόμενους ως συνομιλητές της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Απόστολος Αβδέλας, με θάρρος και παρρησία, απέδειξε ότι η εμπλοκή του ονόματός του δεν έχει βάση, αποδεχόμενος την υποψηφιότητά του στο νομό Γρεβενών. Η Ελληνική λύση ουδέποτε ανέχθηκε συμπεριφορές, οι οποίες ευτελίζουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, που εμπιστεύτηκαν και θα εμπιστευτούν ξανά το κόμμα μας στις 21 Μαΐου. Όποιος βάζει την Ελλάδα και την υπηρεσία προς την πατρίδα πάνω από την καρέκλα το αποδεικνύει με πράξεις και όχι με λόγια. Αλλωστε ο Ελληνικός λαός έχει βαρεθεί τα λόγια και περιμένει από όλους πράξεις».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου