Ειδήσεις

AstraZeneca: Η Κομισιόν λέει «όχι» στα 100 εκατομμύρια επιπλέον εμβόλια

Μπλόκο της Ε.Ε. στα 100 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca λόγω των καθυστερήσεων στις παραδόσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην προχωρήσει στην αγορά των 100 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca, όπως προβλέπει η ρήτρα που έχουν συνάψει οι δύο πλευρές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η προθεσμία για να ενεργοποιηθεί η ρήτρα έχει ήδη λήξει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποφασίσει να μη τη χρησιμοποιήσει.

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και AstraZeneca προέβλεπε ότι θα παραδίδονταν 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, εκ των οποίων τα 100 εκατομμύρια ήταν προαιρετικά.

Νωρίτερα σήμερα, Ευρωπαίοι διπλωμάτες αποκάλυψαν στο Politico ότι υπάρχουν σκέψεις να κινηθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή νομικά κατά της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων.

Συγκεκριμένα, πέντε Ευρωπαίοι διπλωμάτες που δεν κατονομάζονται από το έγκριτο περιοδικό αποκάλυψαν ότι σε συνεδρίαση που είχαν χθες, η πλειονότητα των χωρών της ΕΕ δήλωσε ότι θα στήριζε μια προσφυγή κατά της φαρμακοβιομηχανίας για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των δόσεων του εμβολίου της κατά της COVID-19 στην Ένωση.

Στόχος της προσφυγής είναι η AstraZeneca να υποχρεωθεί να παραδώσει στην ΕΕ τις δόσεις του εμβολίου της που αναφέρονται στο συμβόλαιο που έχει συνάψει με το μπλοκ, εξήγησε διπλωμάτης που θέλησε

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου