Μέσα στον Μάιο αναμένεται να ξεκινήσουν προπονήσεις οι ομάδες, σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. «Θα περιμένουμε τις συμβουλές των ειδικών και με βάση τις οδηγίες τους θα ξεκινήσουμε σταδιακά, όπως θα γίνει και με όλη την κοινωνία και την αγορά, το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων, έτσι ώστε να μπορέσουν αρχικά οι κορυφαίοι αθλητές μας που έχουν διακριθεί ή περιμένουν να διακριθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να μπουν σιγά-σιγά στους χώρους προπόνησης», δήλωσε.
Αναφορικά με την ολοκλήρωση των διοργανώσεων, ο κ. Αυγενάκης σχολίασε: «Δεν έχουμε κανένα λόγο να αρνηθούμε, άλλωστε θα περάσουμε και μια διάταξη τις επόμενες ημέρες με την οποία θα μπορεί καθαρά και νόμιμα να αποφασίσει κάθε ομοσπονδία, σε συνεργασία με τη Λίγκα και με το σύνδεσμο επαγγελματιών παικτών της, αν θα συνεχίσουν ή θα σταματήσουν το πρωτάθλημά τους”. Ο υφυπουργός επισήμανε το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο θα περιέλθουν οι σύλλογοι αν δεν ξαναρχίσουν οι διοργανώσεις, ενώ ανέφερε ότι για τις ομάδες ποδοσφαίρου θα χρειαστούν 2-3 εβδομάδες προετοιμασίας πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα».
ΤΟΝ ΜΑΪΟ Η ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ
Στο μυαλό των ανθρώπων της Ε.Ο.Κ. είναι η επανέναρξη των πρωταθλημάτων κατά τη διάρκεια του Μαΐου, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η σεζόν και να αναδειχθούν όλοι οι πρωταθλητές. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια του Μαΐου είναι πιθανό να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, τόσα τα εθνικά όσο και τα τοπικά, ενώ λογικά μετά τις 10 Μαΐου θα ανοίξουν και τα γήπεδα. Βέβαια θα χρειαστεί μία περίοδος προετοιμασίας για όλες τις ομάδες, ενώ οι αναμετρήσεις θα διεξάγονται ουσιαστικά κεκλεισμένων των θυρών και τα παιχνίδια θα έχουν το δικαίωμα να τα παρακολουθήσουν μέχρι 21 άτομα. Ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα μέχρι το τέλος Ιουνίου ή έστω μέχρι τις 10 Ιουλίου. Όλα αυτές οι σκέψεις, οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν εφόσον λήξει άμεσα η καραντίνα και γίνει η επιστροφή στα γήπεδα.
ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ Η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ.
Στάση αναμονής τηρεί η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου σχετικά με την επόμενη μέρα των πρωταθλημάτων. Η διοργανώτρια αρχή του μπάσκετ στα Δωδεκάνησα περιμένει τις τελευταίες εξελίξεις από την Ομοσπονδία, η οποία προτίθεται να ολοκληρώσει τα φετινά πρωταθλήματα, ενώ είναι πιθανό να διεξαχθούν τα πανελλήνια πρωταθλήματα (προκριματική και τελική φάση σε έφηβους, παίδες, κορασίδες και νεανίδες) έστω και με καθυστέρηση. Κατά τα φαινόμενα οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν τον Μάιο και ο στόχος της Ε.Ο.Κ. να ολοκληρωθούν μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Προς το παρόν όλα παραμένουν ρευστά και η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. περιμένει στο ακουστικό της για όλες τις εξελίξεις, οπότε και θα ενημερώσει σχετικά τα σωματεία

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ