Τοπικές Ειδήσεις

Υποθαλάσσιος καθαρισμός του κόλπου του Αγίου Παύλου

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, στις 21 Απριλίου 2018, το καταδυτικό κέντρο LEPIA διοργάνωσε και πραγματοποίησε καθαρισμό του βυθού της παραλίας του Αγίου Παύλου στη Λίνδο με τη συμμετοχή εθελοντών αυτοδυτών από το νησί μας. Ο κόλπος του Αγίου Παύλου είναι ένα από τα πλέων γνωστά και επισκέψιμα καταδυτικά σημεία και παραλίες του νησιού μας. Σύμφωνα με στοιχεία του καταδυτικού κέντρου, περισσότεροι από 2.000 δύτες όλων των επιπέδων και αμέτρητοι κολυμβητές και αθλητές ελεύθερης κατάδυσης απολαμβάνουν τα γραφικά υποθαλάσσια περάσματα και τη θαλάσσια ζωή που αναπτύσσεται γύρο από τον ύφαλο του Αγίου Παύλου.

Η πρωτοβουλία διοργανώνεται ετησίως, κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου, από την καταδυτική σχολή LEPIA η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή της Λίνδου και ιδιαίτερα στην παραλία του Αγίου Παύλου. Ο απαιτούμενος καταδυτικός εξοπλισμός καθώς και τα απαιτούμενα υλικά, οχήματα και σκάφη διατίθενται δωρεάν από το καταδυτικό κέντρο προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δράση.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους δύτες που συμμετείχαν φέτος στη δράση μας, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας. Κάθε χρόνο, η ομάδα μας συλλέγει και ανασύρει πολλά κιλά πλαστικού και σκουπιδιών από το βυθό της θάλασσάς σε μία προσπάθεια να προστατεύσουμε το υποθαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής. Φέτος λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ο όγκος των σκουπιδιών στον Άγιο Παύλο ήταν σαφώς μεγαλύτερος. Καταφέραμε να ανασύρουμε απομεινάρια από την κατεστραμμένη πλέον εξέδρα του Αγίου Παύλου και προσπαθήσαμε να διασφαλίσουμε , στο μέτρο του δυνατού, προσωρινά την ασφάλεια των επισκεπτών από τα σκουριασμένα σίδερα που υπήρχαν στην παραλία. Επίσης ανασύραμε κομμάτια από κατεστραμμένα ψυγεία και βάρκες που είχαν παρασυρθεί από την κακοκαιρία. Απομένει στις δημοτικές αρχές να μεριμνήσουν για την άμεση ανακατασκευή της δημόσιας εξέδρας και την απομάκρυνση των μπαζών και βαρέων υλικών που απαιτούν ειδικά μηχανήματα.

Σίγουρα δε μπορούμε μόνοι μας να λύσουμε το πρόβλημα των πλαστικών και λοιπών ρύπων που καταλήγουν στη θάλασσα, αλλά ως πρεσβευτές του βυθού προσπαθούμε, βάση των δυνατοτήτων μας, να βάλουμε ένα λιθαράκι και να κινητοποιήσουμε την κοινωνία. Η ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα της υποθαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας είναι πλέον επιτακτική και είναι ευθύνη όλων! Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό για τις τοπικές αρχές, η δημιουργία προστατευόμενου θαλάσσιου πάρκου στην περιοχή της Λίνδου και η απαγόρευση πλαστικών μίας χρήσης.»

Με εκτίμηση,

Δρόσος Κόνιαρης & LEPIA Dive Team

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου