Ξεδιάντροποι και προκλητικοί, συνεχίζουν να χρεώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία στην κοινωνία.

Ο φεουδάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης δεν χάνει ευκαιρία, με προκλητικό τρόπο να εξευτελίζει τους θεσμούς και να επιβεβαιώνει την καθεστωτική νοοτροπία και της ιδιοκτησιακή αντίληψη που τον διακρίνουν, σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας.

Σήμερα το πρωί (Τρίτη), φορτηγά αυτοκίνητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μετέφεραν εκλογικό υλικό στο εκλογικό κέντρο του Γιάννη Μαχαιρίδη, ο οποίος εξακολουθεί με τρόπο ξεδιάντροπο και χυδαίο να χρησιμοποιεί την Περιφέρεια ως μαγαζάκι και τσιφλίκι του, για να καλύψει τις ανάγκες της προεκλογικής του εκστρατείας. (Αψευδής μάρτυρας, οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται).

Αγνοώντας, με τρόπο εξευτελιστικό για την κοινωνία και τους θεσμούς, κάθε έννοια ηθικής τάξης, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών, που προφανώς θεωρεί υπηκόους του, ο άνθρωπος που αποτελεί την επιτομή ενός ξεπερασμένου από την εποχή συστήματος εξουσίας, πωρωμένος ο ίδιος από την εξουσία, αδυνατεί πλέον να διαχωρίσει θεσμούς, ιδιότητες και λειτουργίες. Συμπεριφέρεται ως ο ισόβιος τοπικός άρχων, κληρονομικώ δικαιώματι, που οι υπήκοοι του άκριτα τον υπηρετούν, ακόμη και όταν τους υποτιμά και τους εξευτελίζει με τρόπο απροκάλυπτο και κυνικό.

Ο φεουδάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, μεθυσμένος από την εξουσία που του εξασφάλιζε μέχρι σήμερα, ένα ολόκληρο κατεστημένο εξουσίας, ως τον καλύτερο εκφραστή των συμφερόντων του, θεωρεί ίσως ότι θα βρίσκεται ες αεί στο απυρόβλητο, απολαμβάνοντας ισόβια ασυλία για την πολιτική λειτουργία του, ταμπουρωμένος στο φέουδο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Όσες “αγιογραφίες” και… μελοδράματα κι αν επιχειρήσουν να συνθέσουν τα θλιβερά απομεινάρια του πάλαι ποτέ κραταιού μηχανισμού του, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη.

Και θα είναι οι πολίτες του Νοτίου Αιγαίου που θα τον αναγκάσουν σε λίγες μέρες να αντικρίσει αυτήν πραγματικότητα κατά πρόσωπο.

Για ντροπή, φυσικά, ούτε λόγος. Δεν είχαν ποτέ και φυσικά δεν προβλέπεται στο είδος τους να αποκτήσει και στο μέλλον.

Απάντηση του Περιφερειάρχη στην ανακοίνωση της παράταξης «Νότιο Αιγαίο Μπροστά»

Πληροφορούμενος ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, που συμμετέχει από το πρωί στις διήμερες εργασίες της Συνέλευσης της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρώπης, το γεγονός της μεταφοράς προεκλογικού υλικού της παράταξης «Νότιο Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» με όχημα της Περιφέρειας, και απαντώντας στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης του κ. Γιώργου Χατζημάρκου, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Η παράταξή μας, επί δέκα τρία χρόνια έχει δώσει και δίνει καθαρούς και έντιμους πολιτικούς αγώνες, μια αρχή που έχουμε υπηρετήσει χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς. Κάτι που θεωρούμε βασική υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας, και κυρίως προς τους συμπολίτες μας οι οποίοι αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν επί χρόνια, όχι μόνο την προσφορά μας στον τόπο, αλλά και το ήθος με το οποίο πολιτευόμαστε.

Έχοντας ενημερωθεί για τη μεταφορά προεκλογικού υλικού της παράταξής μας με μέσο της Περιφέρειας, ανεξάρτητα κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη αυτό, αποτελεί πέραν πάσης αμφιβολίας πράξη πολιτικά αντιδεοντολογική που δεν εξυπηρετεί τον κοινό, ελπίζω, σκοπό όλων των υποψηφίων για μια προεκλογική αναμέτρηση με κανόνες.

Για το λόγο αυτό, θεωρώ ελάχιστη υποχρέωσή μου να αναλάβω προσωπικά την ευθύνη για το σημερινό γεγονός και να ζητήσω συγνώμη προς τους συμπολίτες μας, οι οποίοι απαιτούν δικαίως από εμάς τους πολιτικούς να επιδεικνύουμε κάθε ώρα και στιγμή υποδειγματική συμπεριφορά.

Σε ό,τι αφορά στην κριτική που ασκεί πάλι σε μένα προσωπικά ο κ. Χατζημάρκος, εύκολα μπορεί να ερμηνεύει κανείς γιατί καταφεύγει σε κατασκοπευτικές πρακτικές με μισθωμένους πρακτορίσκους, την ημέρα που οι συνάδελφοί μου από όλες τις παράκτιες περιφέρειες της Ευρώπης με εκλέγουν ομόφωνα Πρόεδρο της Επιτροπής Νήσων.

Όπως εύκολα μπορεί κανείς να ερμηνεύσει και την εμμονή του με τον «εξευτελισμό των θεσμών», που επαναλαμβάνει πολλές φορές στην ανακοίνωσή του. Γιατί σαν όρος τού είναι πολύ οικείος. Διότι είναι πολύ μικρός ο τόπος για να νομίζει ο κ. Χατζημάρκος πως δεν ξέρουν οι πολίτες πώς και από ποιους εξευτελίζονται οι θεσμοί.

Μια χρήσιμη συζήτηση που πρέπει να γίνει και θα την επιβάλλουμε εμείς στον προεκλογικό διάλογο».

Aπάντηση του κ. Γιώργου Χατζημάρκου στις δηλώσεις Γιάννη Μαχαιρίδη

Σε απάντηση των δηλώσεων Γιάννη Μαχαιρίδη σχετικά με την νέα αποκάλυψη που αναδεικνύει την νοοτροπία του και την μόνιμη πρακτική του να διενεργεί εκλογές θεωρώντας τον Προϋπολογισμό, τις εγκαταστάσεις και τα πάσης φύσεως μέσα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προσωπικά του περιουσιακά στοιχεία, ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος προχώρησε στην κάτωθι δήλωση:

“Αν αισθανόταν πραγματικά την παραμικρή ντροπή δεν θα κατέφευγε με τόση αμετροέπεια σε αναφορές για “πρακτορίσκους”. Αντί να επέμβει έμπρακτα, όπως όφειλε, αναζήτησε καταφύγιο σε όρους οικείους προς αυτόν, αφού έχει φροντίσει να γεμίσει την Περιφέρεια και τα Νομικά Πρόσωπα αυτής με τέτοιους. Δύο πράγματα είναι βέβαια, ότι σύντομα θα βγάλει κάποιο από τα πολλά λιβανιστήρια του, να ζητήσει πάλι τον οίκτο στο πρόσωπο του και ότι θα συνεχίσει να μην κατανοεί όλους εμάς που δεν του αναγνωρίζουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς σε ότι δημόσιο αγαθό χειρίζεται προσωρινά”.

Φωτορεπορτάζ:

5 σχόλια στο Σφοδρή αντιπαράθεση Χατζημάρκου – Μαχαιρίδη για τη χρήση μέσων της Περιφέρειας για τις προεκλογικές ανάγκες του τελευταίου

 1. Avatar Ο/Η ΕΛΛΗΝΑΣ λέει:

  Για σένα ΠΑΣΟΚΕ, η νήσος ΡΩ είναι ένα ξεχασμένο κομμάτι της Ελλάδας.Μάθε ότι υπάρχουν εκεί πάνω φαντάροι που προστατεύουν εσένα και το τομάρι σου. Γελοίε. Αλλά που να ξέρεις εσύ ρε ΠΑΣΟΚΕ από αυτά; Για εσάς η Ιστορία για αυτό το μικρό κομμάτι του κόσμου, ξεκίνησε και τελείωσε με τον Γιωργάκη Παπανδρέου! Ώρα να σας μαυρίσουμε. ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

 2. Avatar Ο/Η ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ! λέει:

  Δυστυχώς αύριο θα έχει ξεχαστεί. Τέτοια έχουμε καταπιεί και να η κατάντια μας. Οχι συγνώμη, παραίτηση έπρεπε να δώσει. Αλλά αν υπήρχε τσίπα θα είμασταν και διαφορετικοί. Στην κάλπη θα φανούν όλα!και όταν θα φύγεις Γιάννη μου από το Μέγαρο, φρόντισε να τα πάρεις όλα τα πράγματά σου και να χρησιμοποιήσεις δικιά σου μεταφορική αυτή τη φορά και μάθε να βάζεις το χέρι στην τσέπη! τη δικιά σου! ΟΧΙ τη δικιά μου!

 3. Avatar Ο/Η ΠΙΤΕΡΠΑΝ λέει:

  προς όλους τους μη ψιλιασμένους:
  τι δεν καταλαβες απο το παραπάνω άρθρο ρε φίλε / φίλη? ο μέγας Πόντιος, χρησιμοποεί τα λεφτά σου και εσένα σε νοιάζει μόνο ποιος τον έκανε τσακωτό? νομίζω ότι έχουμε πρόβλημα ΗΘΙΚΗΣ.. τέτοιοι που είμαστε , καλά παθαίνουμε..τέτοιοι τύποι μας αξίζουν.σαν τον φιλο σου τον μαχαιρίδη. όλοι θα έπρεπε να έχουμε τσατιστεί, αλλά από ό,τι βλέπω BUONASERA…

 4. Avatar Ο/Η amapia λέει:

  an nomizi o ”kirios” xatzimarkos oti me aftes tis taktikes tha pari kanena psifoulaki einai gelasmeno!
  den pire to mathima tou san ipopsifios dimarxos??? an kai se aftes tis ekloges den ta kataferi kaliteri stin niso ro aftoeksoristos!!!

 5. Avatar Ο/Η ΤΣΙΛΙΑΔΟΡΟΣ λέει:

  Κρίμα ρε Γιάννη που σε έκαναν τσακωτό. Δεν σεβονται τίποτα τα παλιόπαιδα, καλά έκανες εσύ και τους
  τα έψαλες. Ακου εκεί να μην μπορεί κοτζαμ ΠΟΝΤΙΟΣ να κάμει οτι γουστάρει με τα φράγκα της Περιφέρειας. Δικά σου είναι Γιάννη μου, μην ακούς. Δικά σου είναι ρε …….

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ