Τοπικές Ειδήσεις

Κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι: Η πρόταση της εισαγγελέως για την Ροδίτισσα και τους celebrities

Στην τελική ευθεία πριν την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης στους χώρους γνωστού μπαρ-εστιατορίου στο Κολωνάκι εισέρχεται η δίκη, μετά την πρόταση που υπέβαλε χθες η εισαγγελέας έδρας για τους συνολικά 27 κατηγορούμενους.
Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο την πλήρη απαλλαγή των τεσσάρων μετόχων του καταστήματος, μεταξύ των οποίων γνωστός παρουσιαστής και γνωστή ηθοποιός, και την ενοχή των υπολοίπων 23 με ευνοϊκή μετατροπή του κατηγορητηρίου.
Κατά την κρίση της, «υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν γνώριζαν οι τέσσερις μέτοχοι ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο μαγαζί τους».
Για τον πέμπτο μέτοχο, 55χρονο επιχειρηματία, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για το αδίκημα της συμμετοχής σε συμμορία, κατά μετατροπή του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για διακίνηση ναρκωτικών.
Η κρίση της εισαγγελικής λειτουργού για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, θαμώνες του καταστήματος, ανάμεσα στους οποίους και γνωστοί στον καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό χώρο, είναι πως πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι για κατοχή ναρκωτικών προς ιδία χρήση κατά μετατροπή της κατοχής προς διακίνηση.
«Τα πρόσωπα αυτά δεν διέθεταν περαιτέρω τις ναρκωτικές ουσίες, αλλά τις χρησιμοποιούσαν προς ιδίαν χρήση», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ζήτησε για όσους κατηγορούμενους προέβαλλαν ισχυρισμούς τοξικοεξάρτησης και προσκόμισαν αποδεικτικά έγγραφα, να γίνουν αποδεκτοί από το δικαστήριο.
Τέλος, η εισαγγελέας προσδιόρισε το όφελος των κατηγορουμένων από τη διακίνηση κοκαΐνης σε ποσό μικρότερο των 75.000 ευρώ, αντί για μεγαλύτερο που δέχεται το κατηγορητήριο.
Η εισαγγελική εισήγηση αφορά την απάλειψη της επιβαρυντικής, για την επιμέτρηση ποινών, διακεκριμένης περίπτωσης της τέλεσης του αδικήματος διακίνησης ναρκωτικών «κατ’επάγγελμα», που αποδίδεται όταν το όφελος προσδιορίζεται σε ποσό πάνω από τις 75.000 ευρώ.
Μεταξύ των 27 κατηγορούμενων συγκαταλέγεται και μια 38χρονη κάτοικος Ιαλυσού, που ενεπλάκη, όπως απεκάλυψε η «δημοκρατική», στην υπόθεση εντελώς συμπτωματικά.
Για την συγκεκριμένη κατηγορούμενη η Εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί ένοχη για αγορά ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση, άποψη, που αντέκρουσε ο συνήγορός της, δικηγόρος Ρόδου κ. Βασίλης Μπέης, που ζήτησε την απαλλαγή της τονίζοντας ότι οι παραγγελίες κοκαΐνης για τις οποίες κατηγορείται έγιναν μέσω κινητού τηλεφώνου που λειτουργούσε επ’ ονόματί της αλλά χρησιμοποιούσε ο σύντροφός της. Μάλιστα παρουσίασε στο δικαστήριο κλήσεις από το δεύτερο κινητό ιδιοκτησίας της προς το συγκεκριμένο τονίζοντας ότι είναι εξαιρετικά αντιφατικό να θεωρήσει κανείς ότι τηλεφωνούσε καθημερινά σχεδόν στον εαυτό της.
Η 38χρονη Ροδίτισσα, γνωστή στο νησί, κατηγορείται μαζί με τους επώνυμους συγκατηγορούμενους της:
«Στην Αθήνα κατά τους παρακάτω αναφερόμενους χρόνους έκαστος με μια ή περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος χωρίς να είναι τοξικομανείς, δηλαδή πρόσωπα που έχουν αποκτήσει την έξη της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και αδυνατούν να την αποβάλουν με τις δικές τους δυνάμεις, διέπραξαν το έγκλημα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, με τη μορφή αγοράς, από άλλα πρόσωπα, ποσοτήτων απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους κατά τα κατωτέρω, ειδικότερα αναφερόμενα, πράξη με την οποία συντελείται κυκλοφορία ναρκωτικών ουσιών».
Πιο συγκεκριμένα της αποδίδονται ότι:
-Την 11η Ιανουαρίου 2016 και περί ώραν 17.23 αγόρασε από άγνωστο πρόσωπο το οποίο χρησιμοποιούσε γνωστό στις αρχές αριθμό κινητού τηλεφώνου με την διαμεσολάβηση του 31χρονου Αλβανού 3 γραμμάρια κοκαΐνης.
-Την 29η Ιανουαρίου 2016 και περί ώραν 20.22 με τον ίδιο τρόπο προμηθεύτηκε 3,5 γραμμάρια κοκαΐνης.
-Την 30η Ιανουαρίου 2016 και περί ώραν 20.37 με το ίδιο τρόπο προμηθεύτηκε ακόμη 1,5 γραμμάριο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου