Ελεύθερος να εκτίσει την θητεία του στο στρατό και ακολούθως να μεταβεί στη Γερμανία για να δικαστεί και να εκτίσει την ποινή που τυχόν θα του επιβληθεί στην Ελλάδα αφέθηκε χθες, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Ο 26χρονος εκρατείτο δυνάμει του από 9 Οκτωβρίου 2018 εντάλματος σύλληψης γερμανικών αρχών (Ευρωπαϊκό Ένταλμα), που εκτελέστηκε, ενώ εκτίει την στρατιωτική του θητεία.
Ο 26χρονος διατείνεται ότι η έκδοση επί της εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης απαγορεύεται όταν πρόκειται για πράξη που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή από ημεδαπό!
Διώκεται ειδικότερα με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης του Εισαγγελέα Gottstein της Εισαγγελίας της Βόννης για τις πράξεις της εγκατάλειψης τόπου ατυχήματος, επικίνδυνης διακοπής της σιδηροδρομικής, ναυτιλιακής και εναέριας κυκλοφορίας, επικίνδυνες διαταραχές της οδικής κυκλοφορίας και κίνδυνο για την οδική κυκλοφορία.
Ειδικότερα την 1η Μαρτίου 2018 περιπολικό της αστυνομίας της Γερμανίας διέκοψε την κυκλοφορία σε όλες τις λωρίδες σε ομοσπονδιακό αυτοκινητόδρομο προς την κατεύθυνση του Konigswinter. Περίπου στις 16:10, ο κατηγορούμενος οδηγούσε σε δρόμο στον οποίο είχαν τοποθετηθεί προειδοποιητικές πινακίδες.
Αναγκάστηκε εξαιτίας της ουράς που είχε δημιουργηθεί επανειλημμένα να επιβραδύνει και να φρενάρει επειδή κάποιοι οδηγοί εξακολουθούσαν να εμποδίζουν το δρόμο του. Δεν ήθελε να περιμένει, όπως όλοι οι άλλοι οδηγοί αλλά προσπάθησε απερίσκεπτα και παράνομα να συνεχίσει να οδηγεί ταχέως, ακολούθησε όχημα μέσα από το στενό διάδρομο έκτακτης ανάγκης για να προσπεράσει τα άλλα οχήματα που είχαν σταματήσει και προχώρησε ανεμπόδιστα.
Οταν προπορευόμενο αυτοκίνητο φρέναρε επειδή ο διάδρομος έκτακτης ανάγκης περιορίστηκε, ο κατηγορούμενος προκάλεσε ζημιά στον προφυλακτήρα του και στις προειδοποιητικές πινακίδες και τράπηκε σε φυγή.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Βάσια Παπαγεωργίου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ