Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων κατηγορούμενος για ληστεία, διακεκριμένη κλοπή κατ’ εξακολούθηση, αντίσταση, παράνομη οπλοφορία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και αντιποίηση αρχής, θα καθίσει την 8η Απριλίου 2019 ένας 26χρονος ημεδαπός.
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη τον Μάρτιο του 2018 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.
Πιο συγκεκριμένα την 9η Μαρτίου 2018 καταγγέλθηκε στους αστυνομικούς από έναν 22χρονο Αλβανό ότι άγνωστος δράστης την ίδια ημέρα και περί ώρα 02:30 επί της οδού Αγίας Αναστασίας τον πλησίασε και του δήλωσε ότι είναι αστυνομικός της Ασφάλειας και χρησιμοποιώντας με ιδιαίτερη σφοδρότητα σωματική βία και με την απειλή σουγιά, του αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο μάρκας i-phone χρώματος χρυσαφί και αποχώρησε πεζός, προκαλώντας του σωματικές βλάβες στο κεφάλι. Το θύμα αναγνώρισε από φωτογραφίες τον δράστη ο οποίος προσήχθη και στην κατοχή του βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο ίδιος κατηγορούμενος την 22α Φεβρουαρίου 2018 και περί ώρα 15:00 προσέγγισε ανασφάλιστο σταθμευμένο αυτοκίνητο επί της οδού Κοδριγκτώνος, κι αφού άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού αφαίρεσε την τσάντα της οδηγού και αποχώρησε πεζός.
Η τσάντα περιείχε διάφορα προσωπικά αντικείμενα του θύματος, την ταυτότητά της, μια χρυσή καδένα λαιμού, ένα μαργαριτάρι μικρό και το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ.
Την 1η Μαρτίου 2018 και περί ώρα 17:20 στη συμβολή των οδών Αλ. Παναγούλη και Μπότσαρη, αφαίρεσε μια τσάντα από τα χέρια αλλοδαπής η οποία εκινείτο πεζή και αποχώρησε τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η τσάντα περιείχε το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, την ταυτότητά της και διάφορες κάρτες τραπεζών.
Σημειώνεται ότι σε όλη την διάρκεια της προανάκρισης ήταν μη συνεργάσιμος, επέδειξε αρνητική συμπεριφορά και οι απαντήσεις του ήταν ασαφείς και συγκεχυμένες.
Απολογούμενος αποδέχτηκε την αποδιδόμενη σε αυτόν ληστεία, υποστηρίζοντας ότι είναι εξαρτημένος χρήστης ηρωίνης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ