Ειδήσεις

Παρέμβαση Υψηλάντη για την κρουαζιέρα στη Ρόδο

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Υψηλάντης, με επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Ιωάννη Πάππου και με κοινοποίηση στον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Αντώνιο Καμπουράκη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου, κ. Κωνσταντίνο Κατσίβα, ζητάει τον συντονισμό των ενεργειών τους, μετά και από την 13/04/2014 απάντηση της Υπουργού Τουρισμού, κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, σχετικά με μελέτη για τα Home Ports στη χώρα μας.

Η Υπουργός στην απάντησή της αναφέρει ότι ο λιμένας της Ρόδου, ως λιμένας προσέγγισης, θα επωφεληθεί με την κατασκευή νέων υποδομών, οι οποίες θα αποτελέσουν εμβληματικά έργα για την τουριστική ανάπτυξη.

Αφήνει υπό συζήτηση την κατάθεση του τελικού σχεδίου, για εξειδικεύσεις, έργα –δράσεις και προτεραιότητες στον τομέα της κρουαζιέρας και καλεί τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς του τόπου μας, προκειμένου να συντονιστούν και να υπάρξει κοινή στρατηγική προς το συμφέρον της Ρόδου και της Δωδεκανήσου γενικότερα.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής που απέστειλε ο Βουλευτής έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,
στις 05/02/2014, με ερώτησή μου προς την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ζήτησα εξηγήσεις για το εάν και κατά πόσο θα εφαρμοστεί μελέτη που διενεργήθηκε από την Ένωση Νομικών Προσώπων

«Κέντρο Ερευνών Πανεπιστημίου Πειραιώς – Nemertis Consultans» σε σχέση με τους λιμένες Home Port και το λιμάνι της Ρόδου. Σύμφωνα με από 13/04/2014 απάντηση της κ. Υπουργού, η ως άνω μελέτη περιγράφει την υφιστάμενη κατάσταση στην Ελλάδα για τις υποδομές κρουαζιέρας, την σκοπιμότητα και την αποτύπωση γενικών προδιαγραφών για επιλογή, δημιουργία ή κατασκευή νέων υποδομών σε τρείς λιμένες προσέγγισης (Ports of Call), τα οποία δύναται να αποτελέσουν εμβληματικά έργα για την τουριστική ανάπτυξη. Η Ρόδος αναδεικνύεται ως λιμένας προορισμού (Port of Call) που θα επωφεληθεί εφόσον υλοποιηθούν οι συγκεκριμένες προτάσεις της μελέτης και του Υπουργείου Τουρισμού.

Ωστόσο και σύμφωνα με την απάντηση δεν διαφαίνεται ότι το λιμάνι της Ρόδου επιλέγεται στρατηγικά ως Home Port.

Επειδή σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού, τα συμπεράσματα της μελέτης θα συνεκτιμηθούν με προτάσεις που θα προκύψουν με τουριστικούς φορείς, προκειμένου να καταρτιστεί το τελικό σχέδιο, που θα εξειδικεύσει σε επιμέρους έργα– δράσεις, τις αναγκαιότητες και προτεραιότητες που αναδεικνύονται στον τομέα της κρουαζιέρας, παρακαλώ όπως εξετάσετε συνδυαστικά το θέμα και προκαλέσετε συνάντησή μας για τον συντονισμό των προσπαθειών και υλοποίηση κοινής στρατηγικής για το συμφέρον της Ρόδου και της Δωδεκανήσου γενικότερα.

Με εκτίμηση
Βασίλης Α. Υψηλάντης
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου