Αθλητικά

ΕΠΣΔ: Σπουδαία ημερίδα γνώσης και διασφάλισης του μέλλοντος

Δουλειά με το «καλημέρα» έπιασαν τα μέλη της νεοσύστατης Επιτροπής Διοικητικής Υποστήριξης και Επιμόρφωσης της ΕΠΣΔ, τα οποία ανέλαβαν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν, την προσεχή Παρασκευή στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία» από τις 5:30 το απόγευμα μέχρι τις 8:30 το βράδυ, ημερίδα που θα βοηθήσει τις διοικήσεις των σωματείων αφ’ ενός να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της υποχρεωτικής εγγραφής στο ειδικό αθλητικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αφ’ ετέρου δε να αντλήσουν νέες πολύτιμες γνώσεις, γύρω από ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση των συλλόγων τους, με τρόπο που διασφαλίζει τη βιωσιμότητά τους και την περαιτέρω ανάπτυξή τους.
Ο πρόεδρος της επιτροπής και αντιπρόεδρος της ΕΠΣΔ Θεοδόσης Στεφανάκης, καθώς και οι συνεργάτες του Τάσος Στεργενάκης και Κάλλιστος Διακογεωργίου, μερίμνησαν για την παρουσία του γνωστού καθηγητή Δημήτρη Γαργαλιάνου, που θεωρείται ο «γκουρού» του αθλητικού μάρκετινγκ στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται, πως ο τελευταίος είχε βρεθεί στη Ρόδο και στις 19 Οκτωβρίου του 2018, με την ιδιότητα του κεντρικού ομιλητή σε αντίστοιχη ημερίδα που αφορούσε στην οργάνωση και λειτουργία των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων.
Τότε η αίθουσα «Καλλιπάτειρα» του «Ροδίων Παιδεία» είχε γεμίσει και οι συμμετέχοντες απόλαυσαν μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα βραδιά, οι οποία φώτισε πολλές από τις αθέατες, πλην όμως ιδιαίτερα σημαντικές, πτυχές του αθλητικού γίγνεσθαι.
Οι παράγοντες της Ένωσης ελπίζουν πως το ίδιο θα συμβεί και την προσεχή Παρασκευή, ενώ έσπευσαν να διευκρινίσουν πως η πρόσκληση δεν απευθύνεται μόνο στους παράγοντες των ποδοσφαιρικών συλλόγων της περιοχής, αλλά και σε εκείνους των υπόλοιπων αθλημάτων.
Με δεδομένο πως η εγγραφή στο ειδικό αθλητικό μητρώο της Γ.Γ.Α. μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2022 τίθεται από την πολιτεία ως αδιαπραγμάτευτος όρος για τη συμμετοχή των ομάδων στις διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και ταυτόχρονα συνδέεται άμεσα με τις κρατικές επιχορηγήσεις, ο Θεοδόσης Στεφανάκης κάλεσε τους παράγοντες να ανταποκριθούν και να μη χάσουν την ευκαιρία, ώστε να προλάβουν τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις.
Η ανακοίνωση-πρόσκληση της διοργανώτριας:
«Η Επιτροπή Διοικητικής Υποστήριξης και Επιμόρφωσης της ΕΠΣΔ, σε συνεργασία με το “Ροδίων Άθλησις”, σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα: Οργάνωση και λειτουργία αθλητικών σωματείων.
Η θεματολογία περιλαμβάνει:
*Χρηστή Διακυβέρνηση Αθλητικών Σωματείων
*Διαδικασία χορήγησης Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης σε Σωματείο (ΦΕΚ Β’ 5357/7-12-2020)
*Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων (ν.4714/2020)
*Τροποποίηση Καταστατικών Σωματείων (ν.4809/2021)
Εισηγητές
*Γαργαλιάνος Δημήτριος, PhD καθηγητής ΤΕΦΑΑ Δ.Π.Θ., Διδάσκων στο ΜΠΣ “Διοίκηση Αθλητισμού” του ΕΑΠ.
*Στεφανάκης Θεοδόσης, Εφοριακός, ΕΠΣΔ, MSc στη Δημόσια Διοίκηση και Διοίκηση Αθλητισμού
*Στεργενάκης Αναστάσιος, Δικηγόρος, ΕΠΣΔ, Πτυχιούχος Δ.Π.Θ.
Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022
Ώρα 17:30-20:30, Αίθουσα “Καλλιπάτειρα”, Εκπαιδευτήρια “Ροδίων Παιδεία”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου