Ρεπορτάζ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ

Στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια ετοιμάζεται να προσφύγει ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου προκειμένου να μην εφαρμοσθούν οι αποφάσεις που ελήφθησαν για την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ.

Η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου ζητά ακόμη την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο Υγείας και την παραίτηση του υπουργού κ. Α. Γεωργιάδη και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Δημ Κοντού.!
Οι γιατροί με τη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου, της Α’ ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου, του Συλλόγου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και του Σωματείου Οικοδόμων, πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ και παρέδωσαν ψήφισμα που συνέταξαν στην διευθύντρια της υπηρεσίας κ. Ζωή Διακομιχάλη.

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί γιατί επιβαρύνουν κάθε πολίτη, κάθε ασφαλισμένο συνταξιούχο και γενικά κάθε Έλληνα. Καταδικάζουμε την πολιτική αυτή και καταγγέλλουμε τον υπουργό Υγείας γιατί με τις αποφάσεις που έλαβε οδηγεί τους πολίτες σε κρίση. Καταγγέλλουμε και τους βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, το οποίο θεωρούμε πως είναι έκτρωμα. Δημιουργήθηκε με προχειρότητα, δεν θα δώσει λύσεις αλλά θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Χρήστος Μαντάς.

«Θεωρούμε πως είναι απαράδεκτο και το μέτρο του πλαφόν της συνταγογράφησης. Μπαίνει πλαφόν στη ζωή των πολιτών που από το υστέρημά τους έχουν δώσει πολλά χρήματα»,δήλωσε ο κ. Χρήστος Μαντάς και πρόσθεσε πως οι κινητοποιήσεις των ιατρών θα συνεχιστούν.
«Βλέπουμε τι έγινε με τις ΜΚΟ και τις ρεμούλες. Τα χρήματα των ασφαλισμένων θα έπρεπε να τα χειριστούν σοφά και με σεβασμό. Δεν έγινε αυτό. Πέταξαν τα χρήματα στον αέρα. Οι πολίτες δεν θα έχουν πλέον περίθαλψη», τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

«Διαμαρτυρόμαστε για το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ που προκαλεί μεγάλα προβλήματα στους πολίτες οι οποίοι ταλαιπωρούνται εξαιτίας του πλαφόν στην φαρμακευτική δαπάνη. Δυστυχώς οι ιατροί του οργανισμού έχουν μικρό πλαφόν και οι πολίτες είναι πάντα σε έναν αγώνα δρόμου για την εξεύρεση νοσοκομειακών γιατρών που έχουν μεγαλύτερα περιθώρια στη συνταγογράφηση. Αναγκαζόμαστε να αλλάζουμε τα φάρμακα και να δίνουμε γενόσημα για να εξοικονομήσουμε πόρους και να εξυπηρετήσουμε περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε ο γραμματέας του Ιατρικού Συλόγου κ. Γιάννης Μυροφόρου και πρόσθεσε πως όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης δείχνουν πως επίκειται ιδιωτικοποίηση της υγείας.

«Βρισκόμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της υγείας. Οι αποφάσεις ελήφθησαν με προχειρότητα. Βλέπουμε πως το υπουργείο Υγείας τηρεί ανάλγητη στάση στα προβλήματα των πολιτών. Θεωρούμε πως ο κ. Α. Γεωργιάδης δεν πρέπει να μείνει στη θέση του. Και οι βουλευτές μας δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιες εξαιρέσεις για τα νησιά. Η κατάσταση είναι τραγική», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών ΕΟΠΥΥ κ. Ε. Μανδρακός και πρόσθεσε πως έχουν καθυστερήσει σημαντικά οι αποφάσεις για τους αναπήρους και για τη χορήγηση αναρρωτικών αδειών.
«Δεν μπορούμε να μην διαμαρτυρηθούμε και εμείς για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων κ. Νίκος Τριπολίτης.

«Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι καταργείται η δομή που είχαμε μέχρι τώρα. Φορολογούμαστε και πληρώνουμε αλλά δεν έχουμε την ανάλογη φροντίδα. Οι ασφαλισμένοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Η Ρόδος δεν έχει σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σάββας Χατζησάββας.

«Εμείς, όλοι εδώ στη Ρόδο, πολίτες, εργάτες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, ασφαλισμένοι, ασθενείς και γιατροί, ήρθαμε για να διαμαρτυρηθούμε και να εκφράσουμε την αντίθεση και την αγανάκτησή μας, ως Έλληνες, ασύμμετρα φορολογούμενοι πολίτες για τις πολιτικές αποφάσεις στη υγεία που μας οδηγούν στην απελπισία και στην απόγνωση» τόνισε, απευθυνόμενος στην κ. Διακομιχάλη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Χρήστος Μαντάς. «Αισθανόμαστε προδομένοι και εμπαιγμένοι, βλέποντας καθημερινά τα ψηφισμένα δισεκατομμύρια της ρεμούλας, που εσείς τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν με ΦΕΚ, Προεδρικά Διατάγματα και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αποτύχατε παταγωδώς να διαχειριστείτε τον κόπο, τον μόχθο και το χρήμα που σας δώσαμε και που συνεχίζετε να μας ζητάτε από εισοδήματα που πλέον δεν υπάρχουν», τόνισε ο κ Μαντάς.

«Ελάχιστα είναι πια αυτά που μπορούμε εμείς να κάνουμε καθώς οι εντολές που έχουμε λάβει είναι σαφείς», απάντησε η διευθύντρια της υπηρεσίας κ. Ζωή Διακομιχάλη και πρόσθεσε πως δεν ελήφθησαν από τους αρμοδίους φορείς υπόψη οι ιδιαιτερότητες των νησιών.

“Καταγγέλλουμε: την προχειρότητα του εκτρώματος ΠΕΔΥ.Το πλαφόν συνταγογράφησης που αναγκάζει τους ασθενείς να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη και που μηδενίζει την υπόσταση των γιατρών στην περίθαλψη ασφαλισμένων, ασθενών, συνταξιούχων και ανασφάλιστων δυστυχούντων πολιτών. Το μέγα σκάνδαλο της υποχρεωτικής προσφυγής σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες για τους παρόχους υγείας του ΕΟΠΥΥ που αποτελεί όνειδος πολιτικής αναποτελεσματικότητας. Τους βουλευτές ιατρούς και μη οι οποίοι υπερψήφισαν τον νόμο αυτόν της ΠΦΥ.Ζητούμε την αλλαγή της πολιτικής υγείας και την παραίτηση του Υπουργού Υγείας και του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ.Προσφεύγουμε ως Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου μέσω του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) μαζί με όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της Χώρας στα Ελληνικά αλλά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για την προστασία της ιατρικής λειτουργίας και της Υγείας”, επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα διαμαρτυρίας που εκδόθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου