Ειδήσεις

Εργα αποκατάστασης του Ταχυδρομείου Ρόδου

Υποβλήθηκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για έλεγχο νομιμότητας τα πρακτικά του διαγωνισμού του έργου Αποκατάστασης Όψεων του Κτηρίου του Ταχυδρομείου.

Πρόκειται για έργο συντήρησης και αποκατάστασης των όψεων και αντικατάστασης των λιθοδομών, των κουφωμάτων καθώς και μεταφορά και προσθήκη συστημάτων κλιματισμού.

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου). Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται στο ύψος των 290.000,00 ευρώ.
• Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οι όροι δημοπράτησης και ορίστηκε Επιτροπή Δημοπράτησης του έργου «Δομική αποκατάσταση – επεμβάσεις στο κωδωνοστάσιο του Ιερού Ναού Παναγίας Φιλερήμου».

Πρόκειται για έργο ενίσχυσης και αποκατάστασης του φέροντος οργανισμού σε ζημιές που έχουν εμφανιστεί στο μνημείο.
Οι επεμβάσεις αφορούν σε καθαιρέσεις υλικών κατά τις οποίες απομακρύνονται όλα τα άχρηστα υλικά (επιχρίσματα, σκυροδέματα κ.α.) και σε επισκευές – ενισχύσεις κατά τις οποίες συντηρείται ο υφιστάμενος, υγιής οργανισμός και ενισχύεται με τη μέθοδο του εκτοξευόμενου σκυροδέματος ενώ αποκαθίσταται και ομογενοποιείται η τοιχοποιία με ενέματα κατάλληλης σύνθεσης και αντοχής.

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου).
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 310.000,00 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου