Ειδήσεις

Ενας κάτοικος Ρόδου ζητεί να κηρυχθεί εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου προσέφυγε ένας κάτοικος της Ρόδου ζητώντας να κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης μια εκ των γνωστότερων εταιρειών πώλησης ειδών προικός και κουρτινών στο νησί.
Η εμπορική δραστηριότητα της εταιρείας συνίσταται στην εισαγωγή και εμπορία λευκών ειδών, ειδών δόμησης εσωτερικού χώρου ή παρεμφερών ειδών και η αντιπροσώπευση οίκων του εξωτερικού ή του εσωτερικού καθώς και κάθε συναφής εμπορική ή μεταποιητική δραστηριότητα.

Κατά της εταιρείας ο αιτών την πτώχευση έχει από τις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές ληξιπρόθεσμη αξίωση ποσού 29.500 ευρώ, η οποία προέκυψε από την τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων για λογαριασμό της εταιρείας, όφειλε δε να εξοφληθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους 2009.

Μέχρι σήμερα δεν έχει ικανοποιηθεί η αξίωσή του, για την οποία υφίστανται, άπαντα τα κατά νόμον στοιχεία, ήτοι τέσσερις συναλλαγματικές εκδόσεως του στη Ρόδο, ούτε υφίσταται πρόθεση των αντιδίκων περί πληρωμής των οφειλών τους. Για την απαίτησή του αυτή εκδόθηκε διαταγή πληρωμής του Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, η οποία επιδόθηκε εμπρόθεσμα και νόμιμα στην εταιρεία.
Ο αιτών υποστηρίζει ότι έχει γίνει γνωστό στην αγορά ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα ρευστότητας και ότι χρωστά σε τρίτους υψηλά χρηματικά ποσά, ήδη δε εκκρεμούν σε βάρος τους απαιτήσεις τρίτων.
Ενδεικτικά αναφέρει ότι σε βάρος της εταιρείας έχουν εκδοθεί μεταξύ άλλων 24 διαταγές πληρωμής ύψους 1.480.000 ευρώ!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου