Ειδήσεις

Απάντηση του κ. Φώτη Κωστόπουλου στην ανακοίνωση του κ. Σαρρή

Από τον υποψήφιο πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Φώτη Κωστόπουλο εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση – απάντηση:
Σε απάντηση της ανακοίνωσης του κ.Κώστα Σαρρή σχετικά με την επέκταση του Δικαστικού Μεγάρου, έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω:
Κατ’αρχήν παραπέμπω και επαναλαμβάνω την επιστολή μου για το ίδιο θέμα στην εφημερίδα “Η Δημοκρατική της Ρόδου”, της 19-2-2014, όπου μεταξύ των άλλων ανέφερα:

«Μετά την παρέλευση δέκα (10) και πλέον χρόνων από τότε που ξεκίνησε το θέμα, αυτοί που λόγω αδράνειας ευθύνονται για την μη υλοποίηση του σχεδίου, καλό είναι να μην εμφανίζονται τιμητές.

Το γεγονός ότι δέκα (10) χρόνια μετά, δεν έχει ακόμα παραχωρηθεί το κτίριο του Παλαιού Νοσοκομείου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης δείχνει, ότι βρισκόμαστε ακόμη από εκεί που ξεκινήσαμε.

Η πληροφορία που μετέφερα ότι στο παλαιό Νοσοκομείο, το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει την εγκατάσταση Κέντρου Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, προήλθε από υπεύθυνη πηγή την οποία κατονόμασα.
Άσχετα όμως από αυτό, σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια άλλη λύση.
Η πρόταση μου για επέκταση των Δικαστηρίων στο παρακείμενο κτίριο της Λέσχης αξιωματικών, δημιουργεί νέες προοπτικές, τις οποίες οφείλουμε να εξετάσουμε και να αξιολογήσουμε.

Ο σχεδιασμός που έγινε στο παρελθόν, προέβλεπε την παραμονή του Εφετείου στο υπάρχον Δικαστικό Μέγαρο και την εγκατάσταση στο παλαιό Νοσοκομείου του Πρωτοδικείου-Ειρηνοδικείου.

Αυτό σημαίνει ότι οι Δικηγόροι θα πρέπει να μετακινούνται μεταξύ δύο κτιρίων που απέχουν περισσότερο από 1,5 χιλιόμετρο μεταξύ τους.
Η προοπτική να μεταστεγαστεί το Εφετείο στην Λέσχη αξιωματικών σε απόσταση (10) μέτρων από το υφιστάμενο Δικαστικό Μέγαρο, λύνει αυτό το πρόβλημα, λαμβανομένου υπ’όψη ότι το τμήμα του ενδιάμεσου δρόμου της Εθν. Μακαρίου (πίσω από το Δικαστήριο) θα μπορούσε να πεζοδρομηθεί.

Αυτή την νέα εξέλιξη και προοπτική, οφείλουμε να την εξετάσουμε και να μην την απορρίψουμε στην λογική της προεκλογικής αντιπαράθεσης.
Για το ποια είναι η καλύτερη λύση, πρέπει να αποφανθούν πρωτίστως οι ίδιοι οι Δικηγόροι, οι οποίοι θα είναι οι καθημερινοί χρήστες των Δικαστικών Υπηρεσιών.
Μια τέτοια απόφαση επιβάλλεται να τεθεί στην κρίση της Γενική Συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου, διότι αφορά την καθημερινότητα όλων των Δικηγόρων των Δικαστών αλλά και των διαδίκων».

Ομως η επιστολή του συναδέλφου και συνυποψήφιου μου κ.Σαρρή προκαλεί και τα παρακάτω ερωτηματικά η απάντηση των οποίων μπορεί να δοθεί από τον καθένα:
• Βρισκόμαστε στο 2014 και όχι στο 2004. Όντως το 2004 το κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών ανήκε στον ΕΟΤ σήμερα έχει παραχωρηθεί (προ 2ετίας περίπου) στον Δήμο Ρόδου.
Αυτό το γνώριζε ή όχι?

2) Πότε έγινε αντιληπτή η παράλειψη δημοσίευσης στο ΦΕΚ της απόφασης του Υπουργού Δικαιοσύνης που εκδόθηκε το 2012. Τώρα μετά την παρέλευση δύο (2) ετών? Και τι έγινε αυτά τα δύο χρόνια που μεσολάβησαν και τι απέδωσαν οι επισκέψεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης?

3) Η απόφαση παραχώρησης του κτιρίου του Παλιού Νοσοκομείου από το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, γιατί δεν έγινε μέχρι σήμερα, μετά πάροδο τόσων ετών?

4) Σήμερα ευρισκόμενοι στο 2014 (και όχι το 2004) και ενώ έχει μεσολαβήσει η παραχώρηση του κτιρίου της Λέσχης στον Δήμο και ενόσω έχουμε κατ’αρχήν θετική στάση του Δήμου για την παραχώρηση του, ποια είναι η θέση και άποψη του κ.Σαρρή;
Σε κάθε περίπτωση όπως αναφέρω στην άνω επιστολή μου της 19-2-2014, το θέμα της επέκτασης των Δικαστηρίων (ευρισκόμενο ακόμα σε μηδενική βάση) πρέπει να εξετασθεί με βάση και τα νέα δεδομένα.

Για το ποια είναι η καλύτερη επιλογή πρέπει να αποφανθούν πρωτίστως οι Δικηγόροι και οι λοιποί εμπλεκόμενοι φορείς (Δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι) αφού στην μια περίπτωση (Νοσοκομείο) μεταξύ Εφετείου-Πρωτοδικείου θα μεσολαβεί απόσταση ενός (1) και πλέον χιλιομέτρου και στην άλλη (Λέσχη) μόλις 10 μέτρα.

Αυτές οι παράμετροι πρέπει να εξετασθούν.
Τέλος αφήνω ασχολίαστα περί σοβαρότητας, υπευθυνότητας, άγνοιας, παραπλάνησης, διαρκούς δράσης κ.τ.λ, αφού ο καθένας έχει την δυνατότητα να κρίνει με βάση τα παραπάνω.
Ρόδος 21-2-2014
Φώτης Κωστόπουλος
Υποψήφιος Πρόεδρος Δ.Σ.Ρ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου