Για την 27η Ιανουαρίου 2021 αναβλήθηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενο για αρπαγή ανηλίκου έναν 45χρονο Ιταλό, κάτοικο Γαλλίας και προσωρινά Ρόδου.
Ο 45χρονος συνελήφθη την 18η Ιανουαρίου 2021 το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής οι τοπικές αρχές ενημερώθηκαν για την εξαφάνιση ενός τρίχρονου κοριτσιού από τον πατέρα της, νυν κατηγορούμενο. Η μητέρα της ανήλικης υποστήριξε ότι πήρε το παιδί κατόπιν συγκατάθεσής της με τον όρο ότι θα την επέστρεφε την 3η Ιανουαρίου 2021.
Το ζευγάρι είναι σε διάσταση ενώ δεν έχει προβεί σε έκδοση διαζυγίου και δεν υφίσταται δικαστική απόφαση που να αφορά στην κηδεμονία του παιδιού.
Εν πάση περιπτώσει ο πατέρας ταξίδεψε με το παιδί από την Γαλλία στην Ρόδο διότι στο νησί διαμένει μόνιμα η μητέρα του.
Από την έρευνα των αστυνομικών το παιδί πράγματι βρέθηκε στην οικία της τελευταίας και οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους προσήγαγαν.
Απολογούμενος ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις καταγγελίες και ισχυρίστηκε ότι πήρε το παιδί με την συγκατάθεση της μητέρας του, που γνώριζε ότι θα ταξίδευαν στη Ρόδο.
Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου στη δίκη να καταθέσει και η μητέρα.
Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος διατείνεται ότι η μητέρα είχε φύγει μαζί με το παιδί τον Μάιο του 2019 για 6 εβδομάδες χωρίς να τον ενημερώσει και τότε μεσολάβησε και πάλι στην αστυνομία και είχε δώσει την συγκατάθεσή της για να ταξιδέψουν στην Ρόδο. Τόνισε μάλιστα ότι είχαν σκοπό να επιστρέψουν στην Γαλλία μόλις ηρεμήσει η κατάσταση με τον κορωνοϊό.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Βασίλης Περίδης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ