Τοπικές Ειδήσεις

Στο Μικτό Ορκωτό της Κω ο θάνατος οπλίτη στην Κάρπαθο

Την 10η Δεκεμβρίου 2018 θα εξεταστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω η υπόθεση με κατηγορούμενη μια 33χρονη, κάτοικο Πηγαδίων Καρπάθου, για το φόνο του συντρόφου της, 30χρονου επαγγελματία οπλίτη, Αδάμ Βεσσάλα του Παναγιώτη, που γεννήθηκε στο Γαλατά Τροιζηνίας και υπηρετούσε στο 95 ΤΕ Καρπάθου.
Η κατηγορούμενη υποστηρίζει ότι υπήρξε κατ’ επανάληψη θύμα κακοποίησης από τον 30χρονο, επισημαίνοντας ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο και ότι ο θάνατός του επήλθε από ατύχημα.
Επικαλείται εξάλλου την ιατροδικαστική έκθεση, η οποία κάνει λόγο περί ατυχήματος.
Όπως απεδείχθη συγκεκριμένα από την από 22.02.2014 και υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου 59/2014 Ιατροδικαστική Έκθεση του Ιατροδικαστού, κ. Παναγιώτη Κοτρέτσου, ο θάνατος του εκλιπόντος δεν προήλθε από την προαναφερθείσα εκδορά, βάθους 0,3 εκατοστών, η οποία προκλήθηκε από την επαφή του θώρακος αυτού με το θραυσμένο γυαλί, αλλά από ραγισμένο οστούν, το οποίο εστράφη προς τα μέσα, με συνέπεια να προκαλέσει ρήξη της δεξιάς έσω μαστικής αρτηρίας. Σύμφωνα δε με τη γνώμη εξειδικευμένων ιατρών οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο δεν υπερβαίνουν τη 1 στις 1.000 περιπτώσεις.
Επικαλείται ακόμη πλήρη έλλειψη δόλου όχι μόνο ως προς το θανατηφόρο αποτέλεσμα αλλά και ως προς οιαδήποτε προσβολή της ζωής και της υγείας του θανόντος, άρση του άδικου χαρακτήρα της πράξεως λόγω αμύνης, άρση του καταλογισμού της πράξης λόγω παράλληλης συνδρομής καταστάσεως ανάγκης και όλως επικουρικώς υπέρβαση της αμύνης ή της καταστάσεως ανάγκης λόγω φόβου ή ταραχής.
Επικαλείται επιπλέον άρση του καταλογισμού, εξαιτίας της καταστάσεως διατάραξης της συνείδησης υπό την οποία τελούσε και επικουρικώς σωρευτική συνδρομή βρασμού ψυχικής ορμής.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το βούλευμα που έχει εκδοθεί η κατηγορούμενη στην Κάρπαθο στις 20.02.2014 και περί ώρα 22.15 μετά από διαπληκτισμό με τον σύντροφό της Αδάμ Βεσσάλα, στην οικία όπου διέμεναν, και αφού αυτός την χτύπησε στο πρόσωπο και της έσκισε τα ενδύματα, κατευθύνθηκε στην κουζίνα, όπου έπιασε ένα γυάλινο ποτήρι το οποίο έθραυσε πάνω στον πάγκο της κουζίνας και κράτησε στο χέρι της τον πάτο του, με το οποίο, στη θέα του, να κατευθύνεται προς το μέρος της, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του επιτέθηκε με το σπασμένο ποτήρι τραυματίζοντάς τον στο στήθος.
Από τον τραυματισμό αυτό ο Αδάμ Βεσσάλας, υπέστη κάταγμα της τρίτης πλευράς στη δεξιά πλευρά της μεσότητας της στερνικής χώρας, το κατεαγόν άκρο της οποίας, στρεφόμενο προς τα έσω προκάλεσε ρήξη – διατομή της δεξιάς έσω μαστικής αρτηρίας, συνεπεία της οποίας υπέστη ακατάσχετη αιμορραγία και μέσα σε λίγα λεπτά κατέληξε.
Μετά το ανωτέρω συμβάν κάλεσε τηλεφωνικά τη μητέρα της, η οποία κάλεσε έναν οικογενειακό φίλο- πρώην οδηγό του ΕΚΑΒ, οι οποίοι προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη του εγκλήματος, πετώντας στα σκουπίδια το ποτήρι, σκουπίζοντας τα αίματα και βάζοντας τα λερωμένα ρούχα της προσφεύγουσας και του θύματος στο πλυντήριο.

Ως συνήγοροι υπεράσπισής της παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Κ. Διακονής και Στ. Αλεξανδρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου