Ειδήσεις

Αναμένονται οι πρώτοι εκδρομείς μαθητές – Απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι προσπάθειες του Δήμου Ρόδου για την επανέναρξη των  μαθητικών εκδρομών.
Η   προσπάθεια που κατέβαλε συγκεκριμένα  η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου  για την αναβίωση του μαθητικού τουρισμού θα αποδώσει τους πρώτους καρπούς τον Δεκέμβριο.
Να σημειωθεί πως από τη Διεύθυνση Τουρισμού  εστάλησαν επιστολές στους Διευθυντές και τα μέλη των δεκαπενταμελών Συμβουλίων σε  σχολεία που λειτουργούν στην  Αττική. Μαθητές και καθηγητές  έλαβαν και ενημερωτικό υλικό προκειμένου να μάθουν περισσότερα για τη Ρόδο.
Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο  Τουρισμού  από τις  διευθύνσεις 21 σχολείων που λειτουργούν στην Αθήνα και στον Πειραιά δηλώθηκε  πως οι μαθητές τους επέλεξαν τελικά  τη Ρόδο για τις ολιγοήμερες  διακοπές που θα κάνουν τον επόμενο μήνα.
Οι μαθητικές  εκδρομές θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα από τις 2 έως τις 16 Δεκεμβρίου.
«Στείλαμε επιστολές και ενημερωτικά έντυπα σε αρκετά σχολεία που λειτουργούν στην Αθήνα και τον Πειραιά. Είχαμε  ήδη  τα πρώτα  αποτελέσματα  της προσπάθειας. Έτσι 1.500 με 2.000 μαθητές της Γ τάξης Λυκείου  αναμένονται στη Ρόδο στο διάστημα από τις 2 έως τις 16 Δεκεμβρίου. Είναι μια καλή αρχή για την αναβίωση του μαθητικού τουρισμού», δήλωσε η αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου.
Σε ερώτηση σχετικά με τα  ξενοδοχεία που θα είναι σε λειτουργία τον Δεκέμβριο, η κ. Μαρίζα   Χατζηλαζάρου δήλωσε:
«Θα λειτουργήσουν  ορισμένα ξενοδοχεία  στην πόλη,  τον επόμενο μήνα.  Το  2015 θα έχουμε περισσότερες τουριστικές κλίνες στη διάθεση των μαθητών. Είναι μια καλή ευκαιρία  για την επιμήκυνση της σεζόν».
Σε ερώτηση αν θα έρθουν στη Ρόδο μαθητές από σχολεία που λειτουργούν στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, η κ. Χατζηλαζάρου δήλωσε:
«Κάναμε μια αρχή φέτος με την προσέλκυση μαθητών από σχολεία του νομού Αττικής.  Δεν είχαμε το χρόνο να κάνουμε άνοιγμα  σε άλλες περιοχές της χώρας. Θα γίνουν στο προσεχές χρονικό διάστημα  και άλλα βήματα. Θέλουμε η Ρόδος να ξαναγίνει ελκυστικός προορισμός για τους νέους».
Σχετικά με τη στήριξη του εγχειρήματος από τους φορείς του νησιού η κ. Χατζηλαζάρου δήλωσε:
«Είχαμε πριν λίγες ημέρες συνάντηση με το Σύλλογο Ξεναγών. Ζητήσαμε να στηριχθεί η προσπάθεια που κάνουμε. Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου . Θα ζητήσουμε  την περίοδο από τις 2 έως τις 16 Δεκεμβρίου να εφαρμοσθεί διαφορετική τιμολογιακή πολιτική για τους μαθητές. Θέλουμε δηλαδή να είναι προσιτή και η αγορά μας.  Θα πραγματοποιηθούν και πολιτιστικές εκδηλώσεις για να ψυχαγωγηθούν οι νέοι» .
Παρέμβαση θα γίνει από το Δήμο   Ρόδου  και στο υπουργείο Παιδείας  για τις μαθητικές εκδρομές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου