Ειδήσεις

Το «νερό νεράκι» συνεχίζουν να λένε στα Λάερμα! Επιστρατεύθηκαν υδροφόρες

Χωρίς νερό έμειναν χθες τα Λάερμα και χρειάστηκε να γίνει μεταφορά νερού με δύο υδροφόρες της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ για  να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι του χωριού.
Χθες, οι υδροφόρες της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, γέμισαν νερό την δεξαμενή, προκειμένου να φτάσει νερό στις βρύσες των σπιτιών, ενώ η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και αύριο Σάββατο, καθώς τα αποθέματα της δεξαμενής είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Τα Λάερμα, είναι από τις πρώτες περιοχές που βρέθηκαν αντιμέτωπες με το πρόβλημα της λειψυδρίας ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού.
Ως φαίνεται το πρόβλημα θα συνεχιστεί γι αυτό και εκτιμάται ότι η μεταφορά νερού είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση για να συνεχίσει να φτάνει το νερό στα σπίτια και στις καλλιέργειες, αφού η ανομβρία έχει δημιουργήσει πολλά και σοβαρά προβλήματα.
Σοβαρό πρόβλημα στην επάρκεια νερού παρουσιάζει και η δημοτική κοινότητα Εμπωνας, όπου η απόδοση των γεωτρήσεων είναι σε χαμηλά επίπεδα και η λειτουργία τους παρουσιάζει πολλές διαλείψεις.
Η αγωνία των κατοίκων της δημοτικής κοινότητας Εμπωνα κορυφώνεται καθώς φοβούνται ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα από την ΔΕΥΑΡ τότε πολύ σύντομα οι βρύσες τους θα στερέψουν και δεν θα έχουν νερό να πιουν. Κάτοικοι της περιοχής, σε επικοινωνία τους με την «δημοκρατική», έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν από την ΔΕΥΑΡ να μεριμνήσει άμεσα να λύσει το πρόβλημα της ανεπάρκειας του νερού που εντοπίζεται στην ύδρευση, φοβούμενοι ότι τα χειρότερα είναι μπροστά τους καθώς η καλοκαιρία στη Ρόδο συνεχίζεται με τις υψηλές θερμοκρασίες να εντείνουν το πρόβλημα.
Ενδεικτικές της σοβαρότητας της κατάστασης που επικρατεί με την ανομβρία στη Ρόδο είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη ο οποίος τόνισε ότι, ειδικά για το ελαιόλαδο, τίθεται ο προβληματισμός για το αν θα υπάρχει παραγωγή στο μέλλον καθώς η ελιά είναι μία καλλιέργεια που χρειάζεται μεγάλες ποσότητες σε νερό.
Αναφερόμενος στις επιπτώσεις που υπάρχουν, σημείωσε ότι «η ανομβρία τείνει να είναι καταστροφική για τον υδροφόρο ορίζοντα που δεν εμπλουτίζεται.
Οι επιπτώσεις στη γεωργία τη κτηνοτροφία και στο φυσικό περιβάλλον είναι τεράστιες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου