Αθλητικά

Στη Ρόδο τα Special Olympics

H Ρόδος φοράει τα καλά της για να υποδεχθεί το φάιναλ-φορ των Special Olympics από 1 έως 3 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, μετά από πρόταση του δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου και την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου των Special Olympics Ελλάς, το φάιναλ-φορ καλαθοσφαίρισης ανδρών και γυναικών που διοργανώνεται στο πλαίσιο της ΧΙ SPECIAL OLYMPICS EUROPE BASKETBALL WEEK με την υποστήριξη της FIBA, θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 3 Δεκεμβρίου στη Ρόδο.
H απόφαση ανακοινώθηκε από κοινού με την Πρόεδρο των Special Olympics Ελλάς κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου στο πρόσφατο ταξίδι της στη Ρόδο, με την ευκαιρία της βράβευσης από το Δήμο της Oμάδας Καλαθοσφαίρισης που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics οι οποίοι διεξήχθησαν τον περασμένο μήνα στην Αμβέρσα του Βελγίου.
Οι Ομάδες τόσο των Ανδρών όσο και των Γυναικών που θα συμμετέχουν στο FINAL FOUR SPECIAL OLYMPICS- RHODES 2014 θα αναδειχθούν από τα αποτελέσματα που θα επιτύχουν σε αγώνες τεσσάρων ομίλων καλαθοσφαίρισης Special Olympics οι οποίοι θα διεξαχθούν από 27 Νοεμβρίου έως 29 Νοεμβρίου 2014 στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λευκωσία της Κύπρου, ενώ exofficio θα συμμετάσχει η ομάδα της Ρόδου, λόγω της μεγάλης διάκρισής της στην Αμβέρσα.
Ο δήμαρχος της Ρόδου εξαγγέλλοντας τη συνεργασία του Δήμου με τα Special Olympics Ελλάς, στο πλαίσιο της όμορφης και συγκινησιακά φορτισμένης τελετής βράβευσης των αθλητών, δεσμεύτηκε για την παροχή διοικητικών διευκολύνσεων στους Οργανωτές, τη διάθεση εγκαταστάσεων υποδομής και τη φιλοξενία των ομάδων του FINALFOURSPECIAL OLYMPICS – RHODES 2014.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Χατζημάρκος στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με την κυρία Δεσποτοπούλου δεσμεύτηκε να στηρίξει τις πρωτοβουλίες που αφορούν στους αθλητές Special Olympics όλης της Δωδεκανήσου και να συνδράμει στη διεξαγωγή του FINAL FOUR σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου.
Για την επισημοποίηση του πλαισίου συνεργασίας των τριών Φορέων (Special Olympics Eλλάς, Δήμος Ρόδου και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), θα υπογραφεί, μετά τον τελικό του FINAL FOUR, στις 3 Δεκεμβρίου 2014 (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία), πρωτόκολλο συνεργασίας, το οποίο θα προβλέπει την ίδρυση Τμήματος των Special Olympics Eλλάς με έδρα τη Ρόδο και αρμοδιότητες για όλα τα Δωδεκάνησα, καθώς και την σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος.
Η πρόεδρος κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου μετά το πέρας των συναντήσεων, με δήλωσή της εξήρε την ευαισθησία της κοινωνίας των πολιτών της Ρόδου, που δίνει πάντα ένα δυναμικό «παρών» σε κάθε εκδήλωση που έχει ως επίκεντρο την προάσπιση της αξιοπρέπειας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και συνεχάρη τόσο τον Δήμαρχο Ρόδου όσο και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την άμεση και έμπρακτη ανταπόκρισή τους στο αίτημα των Special Olympics Eλλάς για την παροχή δυνατοτήτων πρόσβασης των ατόμων με διανοητική αναπηρία στις καθημερινές αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες της κοινωνίας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου η διαφορετικότητα θα αντιμετωπίζεται ως αιτία για συνύπαρξη και θα αποτελεί βάση για αλληλοσεβασμό αλλά και δείγμα επιπέδου πολιτισμού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου