Ειδήσεις

Επιτυχής η ημερίδα «Το Υπουργείο Παιδείας κοντά στον Πολίτη»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Το Υπουργείο Παιδείας κοντά στον Πολίτη», που οργανώθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου την προηγούμενη Παρασκευή στην αίθουσα της 4ης Εφορείας Βυζαντινών αρχαιοτήτων «Οπλοθήκη De Milly”.

 

Χαιρετισμούς στην ημερίδα απεύθυναν ο κ. Μάνος Κόνσολας, βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Δωδεκανήσου, ο κ. Χρήστος Μπάρδος, Περιφερειακός Σύμβουλος, ο κ. Στέργος Παρδαλός, αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νεολαίας και Αθλητισμού και ο  κ. Δημήτρης Καρέλας, ειδικός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης.

 

Στη συνέχεια η κα Αναστασία Σισμανίδου, εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης ανέλυσε τον προγραμματισμό της Γραμματείας για τα σεμινάρια της Δια Βίου Μάθησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι έδωσε συγχαρητήρια στο Δήμο Ρόδου, του οποίου τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης βγήκαν πρωταθλητές, αφού έπιασαν το 97% των στόχων που είχαν τεθεί, για τη σχολική χρονιά 2013-2014.

 

Ο λόγος δόθηκε μετά στον κ. Ιωάννη Βουτσινά,  Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε το κοινό για τις πιστοποιήσεις που μπορούν να δοθούν από τον Οργανισμό του. Αναφέρθηκε εκτενέστατα για το Μητρώο των Εκπαιδευτών, ένα στοίχημα που όπως φαίνεται κερδίζεται από τον ΕΟΠΠΕΠ.

 

Η κα. Γεωργία Σουλιώτη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προγραμμάτων Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, μίλησε για τα σεμινάρια Δια Βίου Μάθησης. Δήλωσε ότι από εφέτος θα μπορεί ο κάθε Δήμος να εφαρμόσει το τοπικό του πρόγραμμα, ικανοποιώντας τα αιτήματα της κοινωνίας του.

 

Ο κ. Ηλίας Γκανέτσος, εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς παρουσίασε με αναλυτικό τρόπο όλα τα προγράμματα που το συγκεκριμένο διάστημα υλοποιούνται από τη Νέα Γενιά και αφορούν σχολεία, νέους, άνεργους και εθελοντισμό.

 

Για την πραγματοποίηση της ημερίδας συνέβαλλαν μαζί με τη Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, οι Τεχνικές Υπηρεσίες, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, ο ΔΟΠΑΡ και η ΔΕΡΜΑΕ του Δήμου Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου