Ειδήσεις

Κεραμέως: Έχουν γίνει 25.000 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών – Tι είπε για τη θέρμανση στα σχολεία

Για την επάρκεια θέρμανσης στα σχολεία ενόψει χειμώνα και εν μέσω ενεργειακής κρίσης, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι «έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για την επάρκεια θέρμανσης στα σχολεία σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και σε προσωπικό καθαριότητας».

Παράλληλα, αναφερόμενη στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, η Νίκη Κεραμέως είπε στο Live News: «Σε μία διετία έχουν πραγματοποιηθεί 25.000 διορισμοί σε μόνιμο προσωπικό, όταν για περισσότερα από 12 χρόνια δεν είχε γίνει καμία πρόσληψη. Τα ολοήμερα σχολεία, στο 50%, από φέτος τελειώνουν στις 17:30, αντί για τις 16:00.

Το μέτρο αυτό έχει διπλό σκοπό, εξήγησε η κα. Κεραμέως: «Ο πρώτος στόχος είναι να κάνει το σχολείο πιο ενδιαφέρον, και ο δεύτερος στόχος είναι να υποστηρίζει τον εργαζόμενο γονέα».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς έρχονται και άλλες καινοτομίες στον χώρο της εκπαίδευσης αναφέροντας: «Περισσότεροι διαδραστικοί πίνακες που θα εγκατασταθούν στις τάξεις κατά την διάρκεια αυτή της χρονιάς, σε όλα τα τμήματα των δημοσιών σχολείων για την πέμπτη και έκτη δημοτικού, αλλά και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο», προσθέτοντας ότι με το ολοήμερο σχολείο επιτυγχάνεται και ο ποιοτικός χρόνος του παιδιού στο σπίτι, κι αυτό γιατί στο ολοήμερο ο μαθητής θα έχει ως στόχο την περάτωση των μαθημάτων του στο χώρο του σχολείου.

Τέλος, σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής στη Νέα Υόρκη για τον μετασχηματισμό της Παιδείας, δήλωσε: «Η χώρα μας καλείται στην Σύνοδο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), και μαζί με τη Σιγκαπούρη θα είμαστε επικεφαλής της θεματικής του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Παιδεία, ειδικά μετά των όσων έπραξε η χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου