νοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο για αλλαγές των μέτρων προφύλαξης από τον κορονοϊό στα σχολεία η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Free Sunday, και σε ερώτηση σχετική με τις λύσεις που προκρίνονται για τα σχολεία, με δεδομένη και την εμπειρία από τα μέτρα που εφαρμόστηκαν κατά την περασμένη σχολική χρονιά, η κ. Κεραμέως σημείωσε: “Εξελιχθήκαμε μαζί με τις συνθήκες και είμαστε έτοιμοι να τροποποιήσουμε και πάλι τα μέτρα, εφόσον χρειαστεί”.

Για τους αρνητές της μάσκας και τη βία γονέων κατά εκπαιδευτικών

Ως προς το μέτρο της μάσκας και τις αντιδράσεις από μερίδα γονέων αλλά και μαθητών η κ. Κεραμέως ανέφερε: “Θεσπίσαμε ένα ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να θωρακίσουμε τους εκπαιδευτικούς, την ατομική και δημόσια υγεία, αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία από τυχόν ακρότητες. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, όπως επισημαίνεται στην πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση”.

Και συμπλήρωσε ότι έχει ζητήσει να κατατεθεί αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες ως προς τα περιστατικά σωματικής και λεκτικής βίας κατά εκπαιδευτικών.

Τα δημόσια και τα ιδιωτικά σχολεία που θα μείνουν κλειστά

Την ίδια ώρα, μεγαλώνει ο κατάλογος των σχολείων τα οποία ένοιξαν το πρωί της Δευτέρας.

Κλειστά θα παραμείνουν έως τις 25 Σεπτεμβρίου όλα τα σχολεία στην Πέλλα, ενώ μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου κλειστά θα είναι: το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών στο Ηράκλειο Κρήτης.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει κλειστό το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας, ενώ μέχρι την 1η Οκτωβρίου το 2ο Νηπιαγωγείο Δάφνης.

Κλειστά επίσης θα παραμείνουν έως 01-10-2020 το 14ο Νηπιαγωγείο Καβάλας, έως 29-09-2020 το 7ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης και ως 02-10-2020 το 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης.

Αναλυτικά όλη η λίστα ΕΔΩ

Καταλήψεις στα σχολεία

Στο αστερισμό της κατάληψης μπήκαν από σήμερα, Δευτέρα, αρκετά σχολεία σε όλη τη χώρα, με αιτήματα κυρίως σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, όπως τις μάσκες και τον αριθμό των μαθητών μέσα στην τάξη, αλλά και για την 7η επέτειο μνήμης από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

καταληψη σχολείου Θεσσαλονίκη

Λουκέτο έχει μπει σε 39 σχολεία της Πάτρας, υπό κατάληψη είναι σχολεία και στο Αγρίνιο, μπαράζ καταλήψεων σημειώνεται από το πρωί στα σχολεία της Κρήτης, κατάληψη για τις μάσκες κάνουν μαθητές σε 20 – 25 σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ καταλήψεις σχολείων υπάρχουν και στην Καλαμάτα και στις Σέρρες.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ τις καταλήψεις σχολείων σε όλη τη χώρα.

Πηγή: thetoc.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ