Αθλητικά

Η προκήρυξη για τα μίνι

Η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου ανακοινώνει την προκήρυξη του τουρνουά μίνι της αγωνιστικής περιόδου 2017-18. Η διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου και οι ομάδες ήδη έχουν χωριστεί σε τρεις ομίλους. Οι αθλητές που δικαιούνται συμμετοχής είναι το 2005 και νεότεροι. Αναλυτικά, η προκήρυξη:
ΑΡΘΡΟ 1ο: ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο τουρνουά μίνι περιόδου 2017-2018 δικαιούνται συμμετοχής τα σωματεία που ανήκουν στην δύναμη της Τ.Ε. Δωδεκανήσου και διατηρούν τμήματα υποδομών. Τα σωματεία που επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στο τουρνουά με δύο ομάδες , αλλά με διαφορετικούς αθλητές στην κάθε ομάδα.
ΑΡΘΡΟ 2ο: ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Το τουρνουά θα αρχίσει στις 30/9 ή 1/10 ημέρα Σάββατο ή Κυριακή.
ΑΡΘΡΟ 3ο: ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, ως εξής:
Α) Α’ φάση- Κανονική περίοδος:
Οι ομάδες θα αγωνιστούν σε τρείς ομίλους, δύο ομίλους Ρόδου (Α’ και Β’) και έναν στο βόρειο συγκρότημα της Δωδεκανήσου (Γ’). Στο β’ όμιλο Ρόδου θα συμμετέχουν οι β’ ομάδες των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή, ο Α.Ο. Σταματίου και η Αθλητική Ακαδημία Ρόδου. Σε κάθε όμιλο οι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο γύρους και στο τέλος θα καταρτιστεί βαθμολογία του κάθε ομίλου. Στη συνέχεια ο 1ος στη βαθμολογία του Β’ ομίλου Ρόδου θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον 4ο της βαθμολογίας του Α’ ομίλου Ρόδου σε ουδέτερο γήπεδο. Οι τρείς πρώτες ομάδες του Α’ ομίλου Ρόδου και ο νικητής του αγώνα μπαράζ θα δώσουν ένα αγώνα κατάταξης ως εξής: 1ος με νικητή μπαράζ και 3ος με 4ο . Οι νικητές των αγώνων θα συμμετέχουν στο Final Four.
Β) Β’ φάση- Final Four
Η β’ φάση θα είναι Final Four και θα διεξαχθεί σε κλειστό γυμναστήριο που θα ορίσει η Τ.Ε. και θα λάβουν μέρος οι νικητές των αγώνων κατάταξης του ομίλου Ρόδου (Α’) ,και η πρώτη και δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας του ομίλου βορείου συγκροτήματος (Γ’) Για τα ζεύγη των ημιτελικών θα γίνει κλήρωση. Το αμυντικό σύστημα που θα εφαρμόσουν οι ομάδες είναι «man to man» στο μισό γήπεδο χωρίς παγίδες. Θα γίνεται αλλαγή πεντάδας κάθε πέντε λεπτά μέχρι να έχουν συμμετοχή όλοι οι αθλητές, μετά η συμμετοχή των αθλητών είναι ελεύθερη. Οι αγώνες θα είναι διάρκειας 4Χ10 λεπτά μικτού χρόνου και θα σταματούν μόνο στην εκτέλεση ελεύθερων βολών και στα time out. Δεν σταματά για δέσιμο κορδονιών και στα τελευταία 2 λεπτά. Θα υπάρχουν προσωπικά και ομαδικά φάουλ. Στην επίθεση ακολουθεί όποιο σύστημα θέλει κάθε ομάδα. Στο Final Four θα εφαρμοστούν όλοι οι κανονισμοί που ισχύουν στους επίσημους αγώνες.
ΑΡΘΡΟ 4ο: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ- ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Για τη βαθμολογία των σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 47 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. (2 βαθμοί για τη νίκη , 1 βαθμός για την ήττα- συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους των δύο παικτών / άρθρο 21 κανονισμών παιδιάς- και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα). Για δε την κατάταξη ισχύει το άρθρο 48 παρ. 2 σε συνδυασμό και με τις διατάξεις του άρθρου 46 παρ. 3γ και παρ. 4.
ΑΡΘΡΟ 5ο: ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο τουρνουά μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 2005 και νεότεροι. Η συμμετοχή των αθλητών στους αγώνες θα γίνεται με δελτίο της ΕΟΚ ή με πιστοποιητικό γέννησης ιατρικά θεωρημένο. Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα από 8 έως και 12 αθλητές.
ΑΡΘΡΟ 6ο: ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες του τουρνουά θα διεξάγονται με ορισμό κάθε Σάββατο ή Κυριακή σε ένα από τα γήπεδα που οι ομάδες έχουν δηλώσει ως έδρα.
ΑΡΘΡΟ 7ο: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των αγωνιζομένων σωματείων, καθορίζονται με τις διατάξεις των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. που αναφέρονται παραπάνω. Κάθε σωματείο πριν την ημερομηνία έναρξης του τουρνουά θα πρέπει να καταθέσει στα γραφεία της Τ.Ε. ονομαστική κατάσταση των αθλητών της ομάδας του με πιστοποιητικό γέννησης και βεβαίωση γιατρού. Σωματεία που συμμετέχουν με δύο ομάδες στο τουρνουά δεν θα χρησιμοποιούν τους ίδιους αθλητές. Κάθε σωματείο με τη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να καταθέσει στα γραφεία της Τ.Ε. κατάσταση τριών ατόμων τα οποία θα καλύπτουν την θέση του τρίτου κριτή σε όλους τους εντός έδρας αγώνες τους και τα οποία δεν θα αντικαθίστανται με άλλους τυχαίους. Δεν θα διεξάγεται αγώνας με λιγότερους από οκτώ αθλητές στο γήπεδο.
ΑΡΘΡΟ 8ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
α)Τα έξοδα μετακίνησης διαμονής και διατροφής των ομάδων καλύπτονται από τα ίδια τα σωματεία .
β) Τα έξοδα διαιτησίας για έναν διαιτητή είναι 5 ευρώ και τα έξοδα για δύο κριτές (για Φ.Α. και 24άρι) 10 ευρώ σε κάθε αγώνα καθώς και τα οδοιπορικά τους καλύπτονται από τα σωματεία.
ΑΡΘΡΟ 9ο: ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ
Τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να εξασφαλίζουν σε κάθε αγώνα την παρουσία ιατρού που θα παρουσιάζεται στη γραμματεία και θα υπογράφει στο Φ.Α. Σε διαφορετική περίπτωση οι διαιτητές δεν θα ξεκινούν τον αγώνα και μετά από 15 λεπτά από την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα θα κλείνουν το Φ.Α. και το γηπεδούχο σωματείο θα μηδενίζεται.
ΑΡΘΡΟ 10ο: ΓΕΝΙΚΑ
α) Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη, τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Κ., καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση ή συμπλήρωση και θα προκύψει κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, αποφασίζει η Τ.Ε. Δωδεκανήσου.
β) Τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να έχουν στη γραμματεία πριν την έναρξη του αγώνα τα παρακάτω:
1)‘Ένα χρονόμετρο.
2)‘Ένα χρονόμετρο 24’΄.
3) Ταμπέλες με αριθμούς από 1-5 και δύο σημαίες κόκκινες με βάσεις.
4)Μπλοκ φύλλου αγώνος και βέλος κατοχής μπάλας.
5)Ολοι οι αγώνες θα διεξάγονται με μπάλες SPALDING (size 6).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου