Κατά λάθος «κατεδάφιση» εκλογικού παραβάν από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, μετ’ εμποδίων ψήφος για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον πρόεδρο του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, διαπληκτισμοί μεταξύ του προέδρου του κόμματος «Τελεία» Απόστολου Γκλέτσου με τον Νίκο Λαμπρού- τσο του ΣΥΡΙΖΑ…. Η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση ήταν πλούσια σε ευτράπελα με πρωταγωνιστές πολιτικούς, ενώ δεν έλειψαν και τα συνήθη παρατράγουδα, όπως η κλειδωμένη κάλπη, αλλά και η ψηφοφόρος-νύφη.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετέβη σε δημοτικό σχολείο των Χανίων προκειμένου να ψηφίσει, ωστόσο όταν μπήκε στο παραβάν διαπίστωσε ότι ο εκλογικός αντιπρόσωπος τού είχε δώσει όλα τα ψηφοδέλτια πλην αυτό του κόμματός του! Βγήκε και ξαναμπήκε στο παραβάν αφού ζήτησε από τον αντιπρόσωπο να διορθώσει το λάθος του.

Το ίδιο, σε παραλλαγή, συνέβη και στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Η κ. Γεννηματά πήγε σε σχολείο της Ν. Ιωνίας, ωστόσο όταν μπήκε στο παραβάν διαπίστωσε ότι το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ που της δόθηκε ήταν φθαρμένο. Βγήκε και αφού ζήτησε ένα καινούργιο ψηφοδέλτιο, επέστρεψε στο παραβάν προκειμένου να ψηφίσει.

Επεισοδιακή ήταν και η ψήφος του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μπουτάρης μετέβη στο 40ό Δημοτικό. Αφού παρέλαβε τα ψηφοδέλτια, κατευθύνθηκε προς το παραβάν, το οποίο προφανώς τράβηξε με περισσότερη δύναμη με αποτέλεσμα αυτό να ξηλωθεί.

Στο τμήμα, προκειμένου να αλληλομηνυθούν, κατέληξαν ο πρόεδρος της «Τελείας»-δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Λαμπρούτσος. Οπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, κατά την είσοδό του στο εκλογικό τμήμα, ο κ. Γκλέτσος διαπληκτίστηκε έντονα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως με τον κ. Λαμπρούτσο. Οι δύο άνδρες κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου αλληλομηνύθηκαν και τελικώς αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του εισαγγελέα Λαμίας. Πλην των πολιτικών, μερίδιο στα «τρελά» της εκλογικής διαδικασίας είχαν και οι πολίτες.

Ενα νεόνυμφο ζευγάρι, από την εκκλησία, πήγε κατευθείαν στην κάλπη. Το περιστατικό συνέβη σε εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας, όπου έκπληκτοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι αντίκρισαν μια νύφη και ένα γαμπρό να επιδεικνύουν τις ταυτότητές τους προκειμένου να ψηφίσουν.

Σε εκλογικό τμήμα της Ν. Σμύρνης, η ψηφοφορία ξεκίνησε ύστερα από παρέμβαση κλειδαρά. Ο τελευταίος κλήθηκε από τον δικαστικό αντιπρόσωπο, ο οποίος παρέλαβε την κάλπη με λουκέτο!

Σε εκλογικό τμήμα της Πάτρας, ψηφοφόρος έβαλε ένα χαρτονόμισμα μέσα σε ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και έγραψε «Πασοκάρα, πάρε και το τελευταίο μου πεντάευρω», ενώ στη συνέχεια αφιέρωσε στίχους από γνωστό λαϊκό τραγούδι (σ.σ. «Γύρνα πίσω θα πεθάνω») στον Γιώργο Παπανδρέου υπογράφοντας ως… Λαλιώτης!

Στο ειδικό γυμνάσιο στα Λευκάκια του Δήμου Ναυπλιέων, ένας αγρότης ήρθε καβάλα σε γαϊδούρι προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, αλλά και για να διαμαρτυρηθεί για τα μέτρα που περιλαμβάνει το μνημόνιο για τους αγρότες.

Σε εκλογικό κέντρο του Δήμου Πύλης Τρικάλων, ψηφοφόρος με ψυχολογικά προβλήματα εμφανίστηκε με μπαλτά και άρχισε να απειλεί τον δικαστικό αντιπρόσωπο και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής ότι θα τους σκοτώσει. Επιτόπου έσπευσε η αστυνομία και ο δράστης συνελήφθη.

Τέλος, στο Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου στην Κρήτη, άγνωστοι έγραψαν στους τοίχους ρατσιστικά συνθήματα. Σημειωτέον ότι η συντήρηση του σχολείου είχε ολοκληρωθεί μόλις την περασμένη Δευτέρα…

Καθημερινή

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ