Τοπικές Ειδήσεις

Δημήτρης Κρητικός: «Ναι στην επιχειρηματική δραστηριότητα αρκεί να τηρούνται οι νόμοι»

Με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα αναφορικά με επιχειρηματικές δραστηριότητες σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους η παράταξη «Ρόδος Αξιών» επισημαίνει ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στους νόμους και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Η ισονομία και η ισοπολιτεία πρέπει να εφαρμόζονται στην πράξη και σε κάθε πτυχή της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου μας με θεματοφύλακα τις αρμόδιες αρχές που έχουν την αρμοδιότητα να ελέγχουν την εφαρμογή των νόμων και σε κάθε περίπτωση να επιβάλλουν τα προβλεπόμενα αν αυτοί δεν τηρούνται.

Ο ρόλος του δημόσιου κατήγορου δεν ταιριάζει σε πολίτες μίας ευνομούμενης πολιτείας, γι΄ αυτό εκείνοι οι μηχανισμοί που είναι επιφορτισμένοι με συγκεκριμένες αρμοδιότητες θα πρέπει να παρέμβουν και να πράξουν τα δέοντα.

Η παράταξή μας στηρίζει κάθε υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα που βασίζεται στη νομιμότητα και δεν προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, και με την ευκαιρία καλεί τις εμπλεκόμενες αρχές και υπηρεσίες να παρέμβουν όπου διαπιστώνεται παράβαση ή υπάρχουν καταγγελίες.

Η ευαισθησία δεν πρέπει να εκφράζεται και να αναδεικνύεται μόνο στις περιπτώσεις που αφορούν τη χρήση παραλιών και την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτές αλλά να είναι τρόπος ζωής για όλους μας.

Αν περιδιαβεί κανείς την πόλη και την ύπαιθρο του νησιού μας θα διαπιστώσει ότι είναι πολλές οι περιπτώσεις κατά τις οποίες λείπει η ευαισθησία και βασιλεύει η παρανομία και θα πρέπει με την παρέμβαση κάθε αρμόδιου να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να εφαρμοστεί στην πράξη η ισονομία και η ισοπολιτεία, όπου χρειάζεται. Ο τόπος μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν άλλον και ανέκαθεν ήταν πρωτοπόρος σε όλους τους τομείς.

Ο συνδυασμός μιας υγιούς επιχειρηματικότητας με σεβασμό των πολιτών στην νομιμότητα θα καταστήσει τη Ρόδο μας και πάλι κορυφαίο προορισμό και θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση άλλων νησιών τα οποία έχουν να επιδείξουν μόνον εφήμερες μοντέρνες δραστηριότητες χωρίς αξία.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος Αξιών»

Δημήτρης Κρητικός

Ιατρός πνευμονολόγος

Πρώην δήμαρχος Καμείρου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • ChrysTheo    21.08.2021 12:10

    Μακάρι κάποια αυτιά να ιδρώσουν. Το πιθανότερο είναι πως αυτό δεν θα συμβεί, δυστυχώς. Εκτός ελάχιστων πιθανών εξαιρέσεων, τα πάντα λειτουργούν στον “αυτόματο” = χωρίς έλεγχο. Ποιος θα μπει στον άδικο κόπο να επισημάνει αυτά που βλέπει να γίνονται;

Σχολιασμός άρθρου