Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απάντησε στο αίτημα της Ομοσπονδίας για νομοθετική κατάργηση της Football League.
Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αθλητισμού δηλώνει κατ’ αρχάς σύμφωνος με την άποψη ότι η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, που επιχειρήθηκε από την προηγούμενη ηγεσία της Γ.Γ.Α., απέτυχε και πρότεινε στον πρόεδρο της ΕΠΟ συνάντηση επί του θέματος την επόμενη εβδομάδα.
Παρόλα αυτά, ο Αυγενάκης επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα αυτό καθαυτό της ΕΠΟ για κατάργηση της F.L., αντίθετα ζήτησε διευκρινίσεις για το πώς πάρθηκε αυτή η απόφαση από την Ομοσπονδία.
Υπενθυμίζεται πως η ΕΠΟ έχει ζητήσει από τον κ. Αυγενάκη την κατάργηση της F.L. και να διεξαχθεί την νέα σεζόν η S.L.2 με δύο ομίλους.
Πάντως σε περίπτωση, που ο κ. Αυγενάκης δεν συναινέσει, τότε η S.L.2 θα διεξαχθεί με 18 ομάδες και η F.L. με 16.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Έλαβα την επιστολή σας για την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ περί ενοποίησης της δεύτερης και τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου, η οποία προϋποθέτει την ψήφιση σχετικής διάταξης στον νέο αθλητικό νομό.
Για να επιταχύνω τις διαδικασίες συζήτησης ενόψει της συνάντησής μας, που προτείνω να γίνει αρχές της επόμενης εβδομάδας αν το επιτρέπει και το δικό σας πρόγραμμα, να επισημάνω πως:
Συμφωνώ μαζί σας ότι η δομή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπως εφαρμόστηκε από την προηγούμενη ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, προφανώς και απέτυχε.
Είμαι υπέρ στοχευμένων ενεργειών για την καλύτερη διάρθρωση του ποδοσφαίρου, αλλά πάντοτε με κριτήρια στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξής του.
Θα μου επιτρέψετε, ωστόσο, να ζητήσω διευκρινίσεις ως προς τα εξής:
• Ποια τα κριτήρια που έλαβε υπόψη της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για να φτάσει σε αυτή την απόφαση ‘’αναδιάρθρωσης’’, προτείνοντας την κατάργηση της Football League και την συμμετοχή 34 ΠΑΕ σε δύο ομίλους στην προσεχή Super League 2;
• Ποιο το σκεπτικό της πρότασής σας;
• Έχει τεθεί από εσάς η πρόταση σε διαβούλευση με τις διοικήσεις των εμπλεκομένων ΠΑΕ;
• Ποια είναι η θέση της διοργανώτριας αρχής των πρωταθλημάτων Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών και Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών (Super League 2 – Football League); Διότι, σύμφωνα με το άρθρο 8 ν. 4684/2020, που ψηφίσαμε στην Βουλή τον περασμένο Απρίλιο, τον πρώτο λόγο έχει η διοργανώτρια αρχή.
Αναμένοντας νεότερα από μέρους σας, προτείνω η συνάντησή μας την προσεχή εβδομάδα να γίνει παρουσία αντιπροσωπείας της διοίκησης των S.L.2-F.L. λαμβάνοντας υπόψη και τις δικές τους επίσημες θέσεις».
Τέλος να αναφέρουμε ότι η Ένωση S.L.2-F.L. ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την επικείμενη αναδιάρθρωση.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ