Οπου ο δημόσιος τομέας υστερεί, το… επιχειρείν βρίσκει λύση! Στο Φαληράκι, που στα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη, ο Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Νήσου Ρόδου, που έχει την έδρα του στην περιοχή, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες, τοποθέτησε ενημερωτικές πινακίδες σε πολλά σημεία.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Νήσου Ρόδου, τοποθετήθηκαν 30 σταντ (με διαστάσεις 2,5 μ. x 0,70 μ.) στα οποία υπάρχει ο χάρτης της περιοχής και ειδική σήμανση, ανάλογα με το σημείο που τοποθετήθηκε, με την ένδειξη «βρίσκεστε εδώ».
Στην πάνω πλευρά υπάρχουν σημάνσεις θέσεων των καταλυμάτων και στην κάτω πλευρά υπάρχει χώρος προβολής για επιχειρήσεις, με ετήσιο κόστος 150€
Αξιοσημείωτο είναι ότι στη βάση κάθε πινακίδας τοποθετήθηκαν ειδικές ταΐστρες και ποτίστρες, για τα αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν στην περιοχή.
Στόχος της δράσης είναι κατ’ αρχάς η ενημέρωση των επισκεπτών σχετικά με το «πού βρίσκονται» ανά πάσα στιγμή, ενώ θα μπορούν να προσανατολιστούν ευκολότερα στο κέντρο, την αγορά, τις παραλίες και όλα τα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής.
Επίσης, η δράση αυτή εξυπηρετεί στη μείωση της οπτικής ρύπανσης, η οποία απορρέει από την παράνομη τοποθέτηση πινακίδων, βελτιώνοντας αισθητά την εικόνα ως προορισμού και αναδεικνύοντας τα φιλοζωικά αισθήματα περιοίκων και επισκεπτών, μέσα από τη δυνατότητα που έχει όποιος θελήσει, να προσφέρει τροφή και καθαρό νερό στα αδέσποτα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η δράση αυτή εμπεριέχει ακόμα μια καινοτομία, καθώς τα έσοδα διατίθενται για τον καθαρισμό της περιοχής του Φαληρακίου με την πρόσληψη ενός υπαλλήλου που έχει ήδη ξεκινήσει από τις 16 Απριλίου.
Ο Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Νήσου Ρόδου, είναι ένας από τους πιο δραστήριους επαγγελματικούς συλλόγους που προωθεί τον τουρισμό της Ρόδου, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών, έχοντας παράλληλα λόγο και άποψη στα τοπικά θέματα του νησιού μας. Στόχος είναι, όπως δηλώνει στη «δ» ο πρόεδρός του κ. Παναγιώτης Τοκούζης, να αναβαθμιστεί η ποσότητα και η ποιότητα των επισκεπτών της περιοχής και κατά συνέπεια, του νησιού. «Μέσα από την αύξηση της εισροής του κόσμου στα καταλύματα, θα υπάρχουν ανάλογα οικονομικά οφέλη και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις του Φαληρακίου.
Ζητάμε από όλους, να στηρίξουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Νήσου Ρόδου, ούτως ώστε, όλοι μαζί, να βοηθήσουμε στην αναβάθμιση του Φαληρακίου, και κατ΄επέκταση του νησιού, ξεκινώντας από την καθαριότητα», λέει ο κ. Τοκούζης.
Να σημειωθεί ότι η προσπάθεια αυτή έχει ήδη αποσπάσει πολλά θετικά σχόλια από τους επαγγελματίες αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής και ήδη υπάρχουν σκέψεις για επέκτασή της και σε άλλες περιοχές.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ