Ειδήσεις

Βέμπερ: Η Ευρώπη είναι διατεθειμένη να βοηθήσει και να επενδύσει πολλά χρήματα στην Ελλάδα

«Τώρα έχουμε σταθερότητα», «το κλείσιμο της τελευταίας αξιολόγησης είναι ένα μήνυμα σταθερότητας» και «υπάρχει φως στο τούνελ, εάν εφαρμοστούν τα μέτρα» τόνισε, ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) Βαυαρός πολιτικός και πρόεδρος του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ.

Πρόσθεσε δε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στους Έλληνες, στους πολίτες, διότι βαδίζουν στο δρόμο τον οποίο πρέπει μαζί να βαδίσουμε».

Ο κ. Βέμπερ στέλνει το μήνυμα ότι «η Ευρώπη είναι ήδη διατεθειμένη να βοηθήσει, να επενδύσει πολλά χρήματα στην Ελλάδα, μέσω των διαφόρων Ταμείων τα οποία εγγυώνται ειδικούς όρους για την Ελλάδα, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, των ευρωπαϊκών μηχανισμών επενδύσεων, να διοχετεύσει σαφώς περισσότερα χρήματα», υποστηρίζοντας πως «το κλειδί για όλα είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις».

Ο Βαυαρός συντηρητικός πολιτικός πιστεύει ότι «η εποχή των περικοπών παρέρχεται και είναι η ώρα των επενδύσεων για το μέλλον», αλλά θεωρεί ότι «χρειάζεται μια κυβέρνηση η οποία να θέλει πραγματικά, να υποστηρίζει πραγματικά την ιδιωτική πρωτοβουλία. Αυτό είναι που χρειάζεται η Ελλάδα».

Τονίζει δε πως «μια κυβέρνηση υπό τον κ. Μητσοτάκη θα ακολουθούσε μια φιλική προς τους επιχειρηματίες πολιτική και πολλοί επενδυτές θα το έβλεπαν αυτό ως ένα μήνυμα ελπίδας, ότι δηλαδή έρχεται μια κυβέρνηση η οποία εκτιμά την ιδιωτική πρωτοβουλία και προσκαλεί τους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα».

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου