«Η επικοινωνία με την Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, δείχνει ότι έχουμε μπει σε μία σοβαρή κουβέντα πιο πολύ από κάθε άλλη φορά», δήλωσε κυβερνητικό στέλεχος που βρισκόταν στη συνεδρίαση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την ίδια στιγμή, το κυβερνητικό στέλεχος, σε ότι αφορά την παράταση του τρέχοντος προγράμματος, υποστήριξε «ότι δεν πρόκειται για την πρώτη επιλογή. Είναι πάνω στο τραπέζι, μπορεί και να προκύψει»

Πυρετός διαβουλεύσεων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς τόσο στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο όσο και με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές ανέφεραν από τις Βρυξέλλες ότι οι επαφές του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Μερκελ καθώς και με τους ιθύνοντες του Δ.Ν.Τ και της Ε.Κ.Τ. είναι πυκνές και συνεχείς.

Ανέφεραν ακόμη οτι τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα – και ενώ οι θεσμοί τελούσαν εν αναμονή των ελληνικών προτάσεων – συνεδρίαζαν οι επικεφαλής των εκπροσώπων της ελληνικής πλευράς και των θεσμών. Στόχος της εν λόγω συνεδρίασης είναι να προετοιμάσει το έδαφος ενόψει της αυριανής συνόδου του Eurogroup, στις Βρυξελλες.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ