Ειδήσεις

Αυθαίρετο σε περιοχή Νatura στην Τήλο νομιμοποιήθηκε και ηλεκτροδοτήθηκε

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου υπέβαλε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο κ. Εμμ. Χατζηφούντας, κάτοικος Τήλου, καταγγέλλοντας την κατασκευή παραπήγματος, χωρίς καμία άδεια, την ημέρα των εκλογών στην προστατευόμενη περιοχή της Ερίστου στο ακριτικό νησί.
Όπως ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης εκμεταλλευόμενος την αναστάτωση που επικρατούσε στο νησί ξεκίνησε τις εργασίες και με μία σειρά παράνομες πράξεις, κατάφερε να ρευματοδοτηθεί.
Υποστηρίζει ότι την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη προκάλεσε η δυσκινησία των δημόσιων υπηρεσιών, καθώς ο δήμος στερείται διαφόρων λειτουργιών (όπως τεχνικές υπηρεσίες) και «δανείζεται» τις υπηρεσίες της Ρόδου, χωρίς εκείνες να διαθέτουν άμεση δυνατότητα ελέγχου των πράξεων που βεβαιώνουν.
Η περιοχή Έριστος στην Τήλο είναι προστατευόμενη, χαρακτηρισμένη ως “NATURA”.
«Όλοι ανέμεναν ότι θα τύχει της ανάλογης “μεταχείρισης” και από τους ίδιους τους κατοίκους της και από την εποπτεύουσα για την εφαρμογή των νόμων όποια αρχή, προκειμένου να αποτελέσει υπόδειγμα τουριστικού χώρου ,για μια αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής, μέσα από την αρμονία, που θα ήταν απαύγασμα της ομορφιάς του χώρου και της προσεγμένης και με ευαισθησία ανθρώπινης επέμβασης.
Δυστυχώς όμως οι ιδιώτες, στην προσπάθεια τους εκμετάλλευσης του ακινήτου τους, άσχετα από το αν υποβάλλονται σε περιορισμούς από ισχύοντες νόμους που προστατεύουν από την όποια δόμηση το φυσικό οικιστικό και πολιτιστικό περιβάλλον, μέσα στα πλαίσια εξυπηρέτησης και του κοινωνικού συμφέροντος, άσχετα από το αν υπάρχουν νόμοι που καθορίζουν τα πλαίσια ανοικοδόμησης, με γνώμονα κυρίως το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου, ασχημονούν εις βάρος της αισθητικής του χώρου και καταστρέφουν την ομορφιά και ισορροπία του περιβάλλοντος, δημιουργώντας “αυθαίρετα” πάσης φύσεως» τονίζει στην αναφορά του ο κ. Χατζηφούντας.
Διατείνεται ότι ο καταγγελλόμενος κατασκεύασε την ημέρα των εκλογών της 18-5-2014 ξύλινο δωμάτιο -κιόσκι σε οικόπεδο περί τα 200 τ.μ., εκτός σχεδίου, που μπροστά του υπάρχει δρόμος και στη συνέχεια εκτείνεται η παραλία,αφού προηγουμένως έκοψε δέντρα (αλμυρίδια).
Εντύπωση προκαλεί η καταγγελία του ότι έχει ήδη δοθεί προέγκριση χορήγησης άδειας καντίνας από το Δήμο Τήλου ενώ επίκειται και η ηλεκτροδότηση από την ΔΕΗ του νομιμοποιημένου αυθαιρέτου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου