Ειδήσεις

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διεκδικεί ψήφο στις ευρωεκλογές

«Θέλουμε να δώσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών για να δείξουμε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήρθε για να μείνει. Μετά τις εκλογές της 18ης Μαΐου που επέτρεψαν στο κόμμα να εκλέξει περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους κατεβαίνει στη μάχη της 25ης Μαΐου και ζητά τη στήριξη του λαού».

Αυτό υπογράμμισαν χθες, σε συνέντευξη τύπου, τα στελέχη του κόμματος κκ Παναγιώτης Μαυρομάτης και Κώστας Ρακόπουλος.

«Δίνουμε τη μάχη των ευρωεκλογών πιστεύοντας πως είναι μια σημαντική στιγμή στον αγώνα κατά της τρόικας. Ο πόλεμος θα λήξει μόνο με την πλήρη ανατροπή της πολιτικής που βιώνουμε», δήλωσε ο κ. Μαυρομάτης.
«Τα αποτελέσματα των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής ήταν αναντίστοιχα των όσων ο ελληνικός λαός βιώνει. Πιστεύουμε πως αξίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τη στήριξη των πολιτών. Η αριστερά ήταν από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή όταν άλλοι ή σφύριζαν αδιάφορα ή επικροτούσαν τις πολιτικές που εφαρμόζονταν », δήλωσε ο κ. Μαυρομάτης.

«Συμμετέχουμε ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν υπάρχει θέμα να αλλάξουμε το όνομα του κόμματος. Αυτό το έκαναν διάφοροι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, που προέρχονται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και ντρέπονται να το δηλώσουν. Αυτός είναι ο λόγος που δήλωσαν ανεξάρτητοι », τόνισε ο κ. Μαυρομάτης.
Σε ερώτηση σχετικά με τη σύνθεση του ψηφοδελτίου στις εκλογές ο κ. Μαυρομάτης δήλωσε:
«Οι υποψήφιοι προέρχονται από διάφορους χώρους εργασίας. Είναι δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, αγρότες, νεολαίοι και όχι επαγγελματίες πολιτικοί».

Σε ερώτηση αν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ενταχθεί σε κάποιο αριστερό ευρωπαϊκό κόμμα, ο κ. Μαυρομάτης δήλωσε:
«Δεν υπάρχει συγκροτημένο κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς στο οποίο και να ανήκουμε. Σε μια σειρά από εκδηλώσεις στο Βέλγιο και τη Γαλλία δόθηκε το μήνυμα πως το ζήτημα της Ευρώπης- μονόδρομου έχει εγκαταλειφθεί. Οι εξελίξεις θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού κόμματος της αριστεράς».
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως δηλώθηκε χθες, προσέρχεται στις ευρωεκλογές με το σύνθημα: «Έξω τώρα από τη φυλακή των μνημονίων και του χρέους του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Κεφαλαίου».

«Να απομονώσουμε κόμματα που θεωρούμε πως θα προκαλέσουν προβλήματα. Τα υψηλά ποσοστά που πήρε η ΧΑ είναι απόρροια των πολιτικών που ακολουθήθηκαν μέχρι τώρα. Μόνο αν αντιμετωπίσουμε με πολιτικούς όρους τη φτώχεια, τη μιζέρια και την υποανάπτυξη της χώρας μας, τότε θα σπάσουμε και το φαινόμενο του φασισμού στη χώρα μας. Όσα λέγονται πως θα πεινάσουμε αν ανέβει η αριστερά δεν έχουν βάση. Ο λαός είναι εδώ και χρόνια καταδικασμένος στη φτώχεια και στην ανέχεια», δήλωσε ο κ. Κώστας Ρακόπουλος.

Σε ερώτηση σχετικά με το κοινό στο οποίο απευθύνεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι κκ. Παναγιώτης Μαυρομάτης και Κώστας Ρακόπουλος δήλωσαν:
«Παλαιότερα απευθυνόμασταν σε πιο νεανικό κοινό. Με την επίθεση που γίνεται πλέον απευθυνόμαστε στο σύνολο του λαού».
Τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρούν πως στις ευρωεκλογές πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις:
-που από την αρχή βρέθηκαν αδιαπραγμάτευτα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, στις απεργίες, στις πλατείες της οργής, στην αλληλεγγύη, στην αντιφασιστική και αντιρατσιστική πάλη

-που παλεύουν για την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει.
-που παλεύουν για την έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ.
-που παλεύουν για ένα συνολικό, αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ως το μόνο ρεαλιστικό δρόμο για έξοδο από την κρίση σε όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
-που παλεύουν για μια άλλη Αριστερά, ανεξάρτητη από το σύστημα αντικαπιταλιστική και επαναστατική, μετωπική και ενωτική. Για την μετωπική συμπόρευση όλων των δυνάμεων που στρέφονται ενάντια στο νέο κοινωνικό μεσαίωνα που μας επιφυλάσσουν, τον ιμπεριαλισμό την ΕΕ, το κεφάλαιο. Για την εξουσία των εργαζόμενων. Για μια σύγχρονη σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου