Τοπικές Ειδήσεις

Nα επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές στη Ρόδο

Μετά την οριστική απόφαση του αρμοδίου οργάνου για την έκπτωση του κ. Βάιου Καλοπήτα από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου γιατί δεν είχε το δικαίωμα συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές, προκύπτουν μείζονα και σοβαρά θέματα ηθικής και δημοκρατικής τάξεως.
Είναι προφανές ότι εάν ο δημοφιλής (όπως αποδείχθηκε από το εκλογικό αποτέλεσμα) Βάιος Καλοπήτας δεν μετείχε των εκλογών και δεν συνεργαζόταν ευθέως με τον κ. Αλέξανδρο Κολιάδη (συμπεριλαμβανομένης και της ομάδας του) διάφορο θα ήταν το εκλογικό αποτέλεσμα κατά την λογική και τα μαθηματικά αξιώματα.
Είναι ζήτημα δημοκρατίας, ηθικής τάξεως και άμεσης ανάγκης αποκατάστασης, της νομιμότητας η επανάληψη των δημοτικών εκλογών γιατί η σημερινή σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου δεν εκφράζει την πραγματική βούληση του εκλογικού σώματος.
Και αυτό δεν είναι απλή υπόθεση ή απλός ισχυρισμός.
Πρόκειται περί ωμής πραγματικότητας.
Τον λόγο έχουν πλέον τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και πάνω απ’ όλα η Δικαιοσύνη και το Εκλογοδικείο.
Παράκαμψη της καταστάσεως που θα διαμορφωνόταν από την μη συμμετοχή του κ. Βάιου Καλοπήτα στις εκλογές θα αποτελεί ολέθριο σφάλμα και θα σηματοδοτήσει την απαρχή έντονων αμφισβητήσεων και διαφωνιών που θα καταστήσουν αδύνατη την λειτουργία της «νέας» δημοτικής αρχής. Και αυτή η ανωμαλία θα πρέπει εγκαίρως να προληφθεί αφού μονίμως (και δικαίως) θα αμφισβητείται.
Προφανώς μάλιστα να νομιμοποιείται, τουλάχιστον ηθικά, η αποχή της αντιπολιτεύσεως από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ή και οι ομαδικές παραιτήσεις της.
Δεν νοείται, άλλωστε δημοτικό συμβούλιο χωρίς την ύπαρξη της εκλεγμένης μειοψηφίας.

Βασ. Αθανασίου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου